Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Varifrån plockas arbetad tid? - Lön

Har lagt upp en kopia på lönearten timlön, och denna räknas då med i arbetad tid på lönebeskedet. Arbetade timmar blir alltså det dubbla mot vad som arbetats. 
Så långt kan jag ev. köpa att det blir fel. 

Men det som är så konstigt är att detta följer då inte med hela vägen, utan om jag skapar ett arbetsgivarintyg för perioden så kommer bara timlönen med. ( Det stämmer alltså bättre där, dock stämmer inte det heller riktigt om man som vi har bruten period, men det är ju en annan brist som finns i programmet, förutom alla de övriga.)

Den kopierade lönearten kommer dock inte med någonstans, inte ens som övriga utbetalningar. 

Varför kommer den med på lönebeskedet men inte på arbetsgivarintyget.... 
Varifrån plockas siffrorna? Finns det någon logik? 
7 SVAR 7
NY MEDLEM

Re: Varifrån plockas arbetad tid? - Lön

Första delen av din fråga förstår jag inte. Varför vill du inte att timmarna i din kopierade löneart ska räknas? Använder du den inte till timlön? Använder du den till något annat finns det nog en bättre löneart att kopiera. Som du ser på löneartens flik 2 under "Påverkar underlag för" så går det inte att bocka ur "Arbetad tid".

Angående att den inte kommer med på arbetsgivarintyg: Kan det vara så enkelt att du hoppar över datumfälten på den lönearten när du registrerar lönen?
NY MEDLEM

Re: Varifrån plockas arbetad tid? - Lön

Jag kan som sagt är köpa att det blir dubbelt på lönebeskedet, i och med att lönearten för timlön kopierats. Frågan är bara varför det inte följer med hela vägen då? Programmet är alltså inte konsekvent, i och med att det inte kommer med som arbetad tid på ett arbetsgivarintyg, vilket det då borde göra. 
Att jag sedan skriver att det bara stämmer någorlunda beror på att systemet kan inte hantera delad period. (Se nedan)

Och nä, det har inte med angivet datum att göra. Vi har bruten period och att ange datum på lönearten när jag registrera löner gör att frånvaro som är på senaste perioden inte dras av. 
Vi har brytperiod 10-9. Detta innebär att jag måste lägga upp två perioder i datumfältet (10-30 och 1-9 ) Frånvaro som avser första perioden räknar ner timmar, men frånvaro mellan datumen 1-9 räknas inte ner. Jag kan alltså inte använda det fältet, inte ens i de fall då bara timlön betalas ut. 
Jag har samma löneperiod och samma avvikelseperiod angiven som bas. 

(Den kopierade lönearten är kopplad till timlönen och ska betalas ut med samma antal som timlön, då det är ett individuellt tillägg per timme, det är därför den är kopierad och kopplad)
NY MEDLEM

Re: Varifrån plockas arbetad tid? - Lön

"Tillägg per timme" skriver du. Då blir det hel fel att kopiera en löneart med kryss i Arbetad tid. Kopiera i stället en löneart som avser just tillägg, t ex OB. Dels räknas arbetstiden inte upp, dels kommer den med på arbetsgivarintygets "Komplettering till arbetsgivarintyg".
NY MEDLEM

Re: Varifrån plockas arbetad tid? - Lön

Nu är frågan varför programmet inte är konsekvent då? 
Om det går in som arbetad tid på lönebeskedet, varför går det då inte in som arbetad tid på arbetsgivarintyget? Det var det som var frågan.  

Sedan borde ju beloppet i vilket fall som komma med någonstans. Antingen i högre timlön, eller som ett genomsnitt av timlön, men det kommer inte med någonstans.
ANSTÄLLD

Re: Varifrån plockas arbetad tid? - Lön

Hej Petra, 

Precis som du skriver så ska du dela upp lönearterna efter löneperiod, i ditt fall blir det dvs 1106 10:e till 30/31:a och 1106 (eller kopia av lönearten) 1:a till 9:e, så långt har du gjort helt korrekt. Däremot så tycker jag det låter märkligt att du inte får med denna arbetade tiden till arbetsgivarintyget, det ska självklart gå. Förstår jag dig rätt att det är så du har gjort?

Däremot så har jag då lite följdfrågor: 
Har du angett kvantitet för lönearterna för timlön? Finns det timmar angivna i lönebeskedet? 
Hur menar du att den kopierade lönearten är kopplad till timlönen? Gäller den kopierde lönearten för 1106 inte för den sista delen av löneperioden eller är det bara som ett tillägg? Är nog inte med på varför du har kopierat 1106 för sista perioden istället för att använda den som finns färdig 🙂
Gjorde du några ändringar på lönearten du kopierade av 1106? 
Vad menar du med att beloppet inte kommer med någonstans? Är det på arbetsgivarintyget du menar då eller finns det inte att utbetalas heller?


Du får gärna återkomma med en beskrivning vad du är ute efter om jag har missförstått dig samt besvara frågorna ovan så ska vi kika på det. Du är också varmt väkommen att höra av dig till vår support på telefon eller chatt vilket kanske är lättare i detta fallet. Du hittar kontaktuppgifter här. 

Ha en fin dag! 
/My 
NY MEDLEM

Re: Varifrån plockas arbetad tid? - Lön

Hej! 
För drygt en vecka sedan mejlade jag in en backup för att ni skulle titta på varför nedräkningen inte fungerar, men jag har inte fått någon återkoppling från er ännu. Problemet var att när jag skapade två olika perioder, precis så som du beskriver ovan, så räknades inte frånvaro sista perioden bort, utan dessa låg kvar för utbetalning. 
Kvantitet fylls ju i automatiskt eftersom jag har ett schema som lägger dit hur många timmar det ska vara i perioden, så jag har inte lagt in kvantitet själv. 

Det som däremot är den konstiga frågan är att ni hänvisat till att jag kopierat en standardlöneart och det är därför som arbetade timmar på lönebeskedet inte stämmer utan blir dubbelt, och det kan jag köpa att det blir så. Men, det som är det konstiga är att det blir ju inte dubbelt arbetade timmar om jag skapar ett arbetsgivarintyg? Varför kommer inte den kopplade lönearten då med på arbetsgivarintyget som arbetad tid när den kommer med på lönebeskedet? Och om den nu inte kommer med där, varför kommer di inte beloppet med någon annan stans? Det är ju lön som är utbetald.  
Detta gör att jag hävdar att felen är inte konsekventa och det gör att jag undrar varifrån arbetad tid plockas. Det verkar som att det plockas från olika beroende på vad man skriver ut.
ANSTÄLLD

Re: Varifrån plockas arbetad tid? - Lön

Hej Petra, 

Vi har mailat dig angående ditt ärende men detta verkar inte du ha fått förstår jag så vi kommer kontakta dig igen. Jag tycker också att detta övriga ärende lämpar sig bättre på telefon, vi kommer höra av oss så vi kan bestämma en tid och kika på det tillsammans.  

Ha en trevlig helg! 
/My