Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
annasarnehed
NY MEDLEM

attest av egen reseräkning

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-02 16:10 )

Det ska väl inte vara möjligt att attestera en egen reseräkning! En person som har rätt att attestera annan personals reseräkningar kan även attestera sina egna och det borde det ju finnas en spärr på!! 
Det här har jag sett redan 2016 och påpekat till support per telefon men inget verkar ju ha hänt....

4 SVAR 4
annsofie
NY MEDLEM

Re: attest av egen reseräkning

Har vi olika system? Jag har inga problem med detta. Jag som admin lägger ju in vem som ska attestera vem och naturligtvis ska någon annan attestera. Jag kanske inte förstår dig rätt?
annasarnehed
NY MEDLEM

Re: attest av egen reseräkning

Hej, 
Nej, vi har nog inte olika system. Jag är löneadministratör och har lagt upp behörigheter för attest på andra personer men det går att attestera sin egen gjorda reseräkning ändå. När jag klarmarkerat min egen kommer faktiskt attestknappen upp se bild.
Det finns ingen spärr på att använda attestknappen utan det är fullt möjligt att attestera sin egen reseräkning. Nu visar jag ett test på mig själv men jag har fått in annan persons egna attesterade reseräkning i lönekörning.
DET HÄR MÅSTE SPÄRRAS! Annars har vi ju inte ett tillförlitligt system!

Jag tror inte att mitt program har några felaktiga inställningar men det vore kul att veta om det fungerar likadant hos andra användare av Resa & Utlägg.
/ Anna
annsofie
NY MEDLEM

Re: attest av egen reseräkning

Oj, det här måste jag följa upp och kontrollera hur det fungerar!! Vet att jag har en attestant som lägger in egen reseräkning imorgon. Får kolla om hen kan attestera också. 
My Janhall
MODERATOR

Re: attest av egen reseräkning

Hej Annasarnehed,

Du som har rollen Löneadministratör kan alltid attestera dig själv och alla andra, detta är för att rollen som löneadministratör "tar över" rollen som attestant kan man säga. Däremot så ska användarna inte kunna attestera sig själva om du inte angivit det i dina inställningar. 

Om du går till Attestera i Resa & Utlägg och väljer fliken Attestansvar, där kan du se alla användare och vem dem ska attesteras av enligt inställningarna. Du kan även i listan uppe till höger välja en användare som du vet har detta problemet, kolla på fliken attestanvar så ser du direkt en bock i vem denna användaren är attestanvarig för. Kan det ha blivit fel här? Att du råkat bocka i att användaren ska attesteras av sin användare? 

Du får gärna återkomma annars så kikar vi närmre på det. 🙂 

Ha en fin dag!
/My