Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

semesterlön

Har tillsvidareanställda med timlön som betalas ut månadsvis. De har fått sin semesterersättning utbetalad varje månad men vill nu att den ska sparas. Hur gör jag då. Tog bort markeringen som stod i rutan "semesterersättning utbetalas automatiskt vid lönekörning". Men det fungerar inte ändå. På lönespecifikationen får de fortfarande semesterersättning. Som semestervillkor är "säsong/extraanställd med semesterersättning ifylld" . Går det inte att spara semesterersättningen trots att de får timlön. 
1 SVAR 1
Highlighted
FD ANSTÄLLD

Re: semesterlön

Hej Oliwia,

Semesterersättningen kommer med på lönebeskedet trots att du tagit bort markering i rutan "Semesterersättning utbetalas automatiskt vid lönekörning" då det lägger sig i kalendariet och kommer upp på nästa lönekörning.

För att den ska försvinna får du på lönebeskedet markera raden för semesterersättningen - högerklicka - välj " Ta bort rader för semester, ersättning" - du kan också ta bort den men soptunnan. Då försvinner semesterersättningen från lönebeskedet och i kalendariet och sparas så som du vill.

Vi utbetalning av semesterersättningen väljer du snabbvalet Semester, ersättning och markerar rutan för Semesterersättning vid säsongs-/extraanställd.

/Susan