Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Lisa Stenström
UTFORSKARE

Registrerade resor med företagsbil hamnar på löneunderlaget

Hej,

 

Jag har varit i kontakt med supporten angående denna problematik som uppstått när vi integrerat Visma Tid Pro med Visma Lön. Utan vidare framgång.

 

Vi har ett bilregister på alla våra företagsbilar i Tid Pro, några markerade förmån - de flesta ej.

Resorna vi registrerar i Tid Pro (för att kunna fakturera kund) med företagsbilarna (ej förmånsbilarna) landar på medarbetarens löneunderlag, trots man bockar ur rutan "ersättning lön" vid registreringen av bilresa. Alla har ett eget företagsägt tankkort, vilket innebär att det blir helt fel när resorna landar på löneunderlaget och visar ersättning för resorna.

 

Har sett att systemartikeln "bilresa" i Tid Pro är kopplad till utläggskod 050 vilken i sin tur är kopplad till löneart 1232 i Lön.

 

Är det en bugg? Iom att du kan bocka i/ur rutan "ersättning lön". 

Om inte, söker jag förslag på hur jag kan lösa detta problem?

 

Det går ju inte att skapa en ny artikel med artikeltyp bilresa (varför vet jag ej, kanske pga systemartikel?), hade det varit möjligt hade vi kunnat lägga upp en ny artikel och lämna fältet för lönekod blankt för att undvika export till lön. Hade då kunnat särskilja "Bilresa" (lönekod blank) samt "Bilresa ersättning lön" (lönekod 50) genom att döpa dom olika. Vi behöver kunna registrera båda då det händer att en medarbetare glömmer sitt tankkort och behöver göra ett privat utlägg för drivmedel och därmed ersättas på lön. 

 

 

Hoppas det finns en lösning på mitt problem.

Idag visar löneunderlagen fel information pga. detta. 

 

Vänliga hälsninga,

 

Lisa

3 SVAR 3
Agnes Ohrling
COMMUNITY MANAGER

Hej Lisa!

 

Tack för att du skriver in. Detta låter märkligt!

 

Jag skulle vilja titta vidare på det här med mina kollegor så jag gör så att jag skapar ett ärende så kikar vi på detta. Så fort vi har mer information att dela med oss av så kontaktar vi dig via din email, så håll gärna lite extra koll där 🙂  

 

Om du har några frågor eller funderingar under tiden så är du varmt välkommen att höra av dig här på forumet. Vi återkommer så snart som möjligt. 

 

Önskar dig en fin kväll!

 

/Agnes 

Hittar du ett inlägg som du gillar eller som har hjälpt dig? Ge det en like eller markera det som en 'Godkänd lösning' för att sprida vidare kunskapen till andra användare här i forumet 🙂
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Jag har uppdaterat trådstartaren separat, men vill även här uppdatera om någon mer följer tråden. Det visade sig att detta var ett visningsfel som nu är åtgärdat:)

Underbart! Tusen tack för lösning 🙂