Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

webtomten
MEDLEM

Kan inte skicka in rapport.

Hej,

 

Jag har visma eekonomi med visma lön direkt. Under inställningar för utlägg har jag under utläggshantering aktiverat visma eekonomi och visma lön smart är detta korrekt för att få utläggen automatiskt på lönespecen?

 

När jag skickar in rapporten ifrån appen och sen trycker på skicka utläggsrapport får jag följande felmeddelande "ForbiddenRequestException - This action is not available in application: eAccounting Standard". Är det något jag gör fel eller är inte utlägg kompatibelt med visma lön direkt? Hur ska jag göra annars för att få det att funka ihop?

4 SVAR 4
webtomten
MEDLEM

Provade en gång till nu på morgonen, då verkar det som att den går att skicka till steget som heter Visma lön smart. Men jag får inte in värdena automatiskt när jag gör en lönekörning.

 

Bifogar en bild på hur det ser ut efter att jag som administratör skickat in utläggsrapporten så den hamnat under steget visma lön smart.

 

Eller är det så att jag måste hantera allt manuellt? Trycka på markera som betald och sen lägga in milersättningen manuellt i visma lön direkt?

 

utlagg.PNG

Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej @webtomten 

Du är inte på helt rätt spår. Visma Utlägg är inte kompatibel med Visma Lön Direkt utan enbart med Visma Lön Smart.
I Visma Lön Direkt arbetar du enbart via lönebeskedet och registrerar dina lönehändelser manuellt.
Du kan läsa mer i Jämför Visma Lön Direkt och Visma Lön Smart.

Hör bara av dig till vår support om du vill ha hjälp att byta till Lön Smart.

Ha en fin dag!

/Cecilia

Hej,

 

Tack för snabbt svar. Då var det som jag misstänkte. Får man fråga vad det är för underlag som följer med ifrån utlägg till lön smart om man bara hanterar milersättning? Tänker om det är värt som enda anställd att uppgradera till lön smart eller om man ska lägga in det manuellt. För jag misstänker att det bara är km siffrorna som följer med? Eller följer hela rapporten med som bokföringsunderlag?

 

För är det bara antal körda km kan man ju mata in det manuellt tänker jag och markera rapporten i utlägg som betald. Eller tänker jag fel?

Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej igen,

Det är ett snabbval som kommer in på lönekörningen avseende resor, kost och utlägg som då specificerar antal körda kilometer och en korrekt ersättning per kilometer.
Endast med en  användare och några enstaka milersättningar är det kanske inte värt att uppdatera  om du inte kan se en vinnig i fler fina funktioner som finns i Lön Smart som Lön Direkt saknar.

/Cecilia