Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Micaela
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Visma Utlägg - en anställd med Lön Smart och en ägare utan lön

Hej!

 

Jag har en kund där det är en anställd som får lön via Lön Smart och sedan en ägare som inte tar ut någon lön alls. Nu ska de börja rapportera traktamenten och milersättning. Min fråga är hur jag bäst lägger upp det med Visma Utlägg. Skulle helst få det skickat till Lön Smart så det syns på den anställdes lönebesked - kan jag i sådana fall lägga upp ägaren som anställd och bara betala ut milersättning via lönebeskedet?

 

Andra alternativet är att koppla det till eEkonomi och lägga upp avräkningskonton för de båda. Funkar det? Och hur lägger jag upp det på bästa vis - både i eEkonomi samt inställningar i  Visma Utlägg?

 

Tacksam för hjälp vidare! 🙂

 

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Micaela 

 

Tack för att du hör av dig till oss i forumet.

 

Här behöver man lägga upp de anställda i Visma Utlägg och välja vilken variant av tjänsten de ska ha. Vad de olika varianterna innebär finns information om i hjälpavsnittet Vilken variant av Visma Utlägg ska jag välja för mina anställda?

Från Visma Utlägg skapar du sedan utläggsrapporter, milersättning och så vidare. Du kan koppla utläggen till både Visma Lön Smart och till Visma eEkonomi som integration för att få över till programmet.
 

Ring till oss så bollar vi gärna de olika alternativ som finns att tillgå. 
Välkommen att kontakta supporten

 

//Tinna