Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur använder man "Egna Meta-värden"

Hej! Jag försöker få lite kläm på sökmotoroptimering och har nu optimerat min sida så gott det går, men jag har fortfarande inte riktigt fått kläm på den delen av Visma Website som heter "Egna Meta-värden".Är dessa som "taggar" som man skriver in, eller hur funkar det?Tack för hjälp!mvh Mikael

5 SVAR 5
Fd medlem
Inte tillämpbar

Nej, detta är inte helt självklart, men jag ska försöka förklara!

Under Inställningar - Avancerat finns t.ex. Google Analytics Id som en rad och sen finns ett fält där man skriver in ett eget User Account ID som man får från Google efter att ha registrerat sig där. Det som händer då är att denna ID-koden lägger sig i koden för respektive sida du skapar och bekräftar ut mot Google Analytics att du är ägare av siten och att det är just du som vill föra statistik på just den sidan.
En bekräftelse helt enkelt!

Egna Meta-värden är precis som Google Analytics-raden, men öppnar upp andra verktyg som fungerar på liknande sätt. Vi har helt enkelt lämnat fyra fält öppna för fler liknande verktyg men vi har inte specificerat vad de heter.

Under fältet namn skriver du in vad verktyget heter (valfri text), sen anger du innehållet (koden/id-nyckeln/serienumret - eller vad verktyget kallar sin identifikationskod för).

Det var en bökig beskrivning av vad Egna Metavärden är för något, men hoppas du blev lite klokare. Hör av dig annars!

ps. Det du nämner angående taggar misstänker jag är det som kallade för "keywords" som man skrev för respektive sida med komma-separerade ord.

Google och andra sökmotorer har gått ifrån denna teknik och använder det inte längre för att sökranka sidor.

Det kan vara bra att ange en "description" på respektive sida dock. En "description" är en kort beskrivning över vad sidan handlar om i meningar. Visma Avendo Website gör detta automatiskt genom att ta det första elementet som innehåller text på respektive sida (från vänstra kolumnen räknat, Rubriks-elementet borträknat) och presenterar de första 200 tecknen som en "description" för sökmotorer.

"Description" är det lite längre förklarande text-stycket som står under varje sökresultat och som förklarar vad sidan handlar om.



Detta är en helt vetenskap i sig som du märker 🙂

Tack för svaret.

Om jag fattar det rätt så har ”Egna meta-taggar” egentligen inget att göra med meta-taggar för Google sökning?

Om det övriga; nej, använder inte keywords, eftersom som du skriver, Google inte använder dem längre.

Jag har klurat ut följande...

<title>

Om jag har en kategori-sida, som jag kommer till genom att klicka på en meny, så tas <title> från etiketten på menyn + företagsnamn.

Om jag fyller i metatitel i egenskaper för meny används detta istället. Det gör att jag kan använda en lite mer detaljerad titel.

Däremot kan jag inte ändra <title> på en sida för en enskild produkt, där tas titeln från  Visma Administration; artikel benämning + företagsnamn. 

När det gäller desciption/content kan jag lägga till en beskrivning för varje meny-val. 

Men description för enskilda artiklar är det som jag lägger in som "Beskrivning av artikel" i webshopen, vilket innebär att man ska tänka på hur man formulerar den.

Kan det vara en någorlunda korrekt beskrivning?

Kom på en sak till, hade det inte varit smart att ha möjlighet att lägga till en description (alt) på bilderna man lägger in i webshopen?  (eller kanske plocka den från "Kort beskriving av artikel")
THP___
MEDLEM

Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Egna meta-taggar - Website/Webshop.

Hej! Jag håller på med att lägga till meta-taggar på vår web-butik, och tror att jag har klurat ut en stor del av det. Men en sak som jag inte blir klok på är; vilken funktion fyller "Egna meta-taggar"? Alltså de som jag kan skapa under Website/Inställningar (i fliken Statistik, av någon anledning). 
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

Jag ber om ursäkt för sent svar i tråden. 
Jag hoppas du får svar på dina funderingar i kommentaren från Kristian här ovan. 

/Nellie