Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted

Kom igång med Visma Website Free

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-02-11 15:54 )

Visma Website Free ger dig möjlighet att snabbt, enkelt och kostnadsfritt skapa en hemsida till ditt företag.

Du får en gratis .se eller .nu domän gratis första året. Här på sidan för Visma Website så registrerar du dig med hjälp av ditt organisationsnummer för Visma Website Free. 

 
Hur kommer jag igång? 

För att komma igång med din hemsida loggar du in på vismaspcs.se, du får här godkänna villkoren för att använda tjänsten Visma Website Free, och du kan efter det sätta igång! 

 

Du får börja med att gå igenom en startguide. Du börjar välja ett tema för din hemsida. Temat du använder kommer att vara möjligt att justera och redigera senare också, men välj ett tema redan nu för att din hemsida ska få en layout att utgå ifrån. Fullfölj guiden genom att ange information om ditt företag. Välj sedan att gå vidare för att välja vilka sidor du ska ha på din hemsida. Även detta kan du också redigera senare. Exempel på sidor kan vara Kontaktinformation under en sida som du döper till Kontakta oss, eller en sida med bilder som du döper till Galleri. Visma Website Free erbjuder dig att jobba med fem olika sidor.  

 

Med Visma Website Free bygger du upp din hemsida med hjälp av olika element. När du startar programmet första gången innehåller sidan några element som exempel. För att ta bort eller redigera elementen för du musen över och i elementets ram klickar du på Redigera för att ändra det eller krysset, för att ta bort det. Visma Website Free erbjuder dig att jobba med 30 element. Ett element är antingen en text, en rubrik, en bild, en text och bild, ett formulär, ett nyhetsflöde, ett bildspel eller en koppling mot Youtube, Google maps, Facebook eller Instagram.

 
Hur redigerar jag min hemsida?

 Överst hittar du verktygsfältet där du kan komma åt olika inställningar för din hemsida. Du kan här göra inställningar, ställa in din Sidlayout och lägga till olika element.

 

 
 
 

Via Sidor, ställer du in dina sidor du jobbar med. Du kan redigera hur de ska rubriceras och om en sida ska fungera som en sida som ligger under en annan sida. För att göra det så drar du sidan lite åt höger. Du kommer då se att denna sidan lägger sig under den sidan som ligger över. 

 
 

 

Under Tema så väljer du vilket tema du önskar använda. Temat påverkar layouten på din hemsida. Du hittar även inställningar för Typsnitt och färg här samt att du kan välja vilken din bakgrund.

 

 
 
 

Via verktygsfältet kan du styra din sidlayout, som avgör hur din sida blir strukturerad. Alltså, hur många kolumner du väljer att ha och hur stora du vill att de ska vara. Du kan ändra vilken sidlayout varje enskild sida ska ha samt använda de element som du bygger din sida med. 

 

Genom att ta tag i ett element i verktygsfältet så kan du dra ut det och placera det där du önskar på din sida. Genom att föra musen över elementet och ta tag i elementets ram kan du därefter flytta det till valfri plats på din sida. Du kan prova olika varianter tills du är nöjd. Det är först när du klickar på

Publicera, uppe till höger, som dina ändringar publiceras ut mot dina besökare.
 
 
 
 
Vad bör jag mer tänka på?
Utforma din startsida. Det första du bör göra när du bygger din hemsida är att tänka ut vilken information du vill ha på startsidan. Startsidan är den första sidan dina besökare kommer att möta och det är viktigt att den ger ett bra första intryck. Över menyraden på sidan ligger alltid en logotyp. Som standard visas ditt företagsnamn men genom att föra musen över elementet och välja Redigera uppe i elementets ram kan du antingen skriva in en ny text, eller ladda upp en bild.
 
Använd flera sidor. Du bör även tänka igenom vilka olika sidor du vill ha på din hemsida. Exempelvis kan du ha sidor för kontakt, för information om företaget och så vidare. Ju tydligare struktur du har, desto lättare är det för dina besökare att hitta. Under Sidor lägger du upp nya sidor. Du kan testa olika varianter, det är först när du klicka på Publicera som dina ändringar syns för dina besökare. I Visma Website Free kan du ha fem sidor. 
 
Ge hemsidan en adress. Hemsideadresser på internet kallas för domäner. Du får automatiskt en startadress men när du vill publicera din hemsida bör du koppla sidan mot en egen domän. Som sagt, vi bjuder på en .se eller .nu domän första året om du registrerar dig för Visma Website Free. Om du har en domän sedan tidigare lägger du till den via Lägg till egen extern domän.  
 
Publicering. När du är nöjd med din sida är det dags att publicera den. När du har publicerat den så kan besökare nå sidan via domänen du har under Domän.
 

Se gärna filmen

 

Lyckat till med din hemsida!

1 SVAR 1
Highlighted
CONTENT PRODUCER

Re: Kom igång med Visma Website Free

Om du har frågor gällande Visma Website Free är du välkommen att ställa dem här i forumet.
/Anna
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~