Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Jan Wester
UTFORSKARE

Önskar 301-redirect. OBS berör ALLA användare!

Hej, vi har haft Visma webshop snart 10 år, är faktiskt mycket nöjda och omsätter flera miljoner i shopen. Den fyller de behov vi känner att vi har. I våras beställde vi en rejäl SEO-genomlysning av shopen via Pineberry. Det var inte gratis men de lämnade en rejäl och bra att-göra lista. Det positiva för Visma Webshop var att ni fick mycket bra betyg på saker som vi användare inte har kontroll över, snabbhet, mobilanpassning och en massa mer saker. Väldigt lättande för det var många olika belysningsvinklar som de tittade på webshopen ifrån. De stora sakerna gällande sidnamn, text, metataggar, osv osv kan vi idag ändra själva i webshopen. 

 

MEN - där finns en jättemiss de klankade ned rejält på. Vi har massor gamla URLr /sidor som inte är ompekade till nya. Många av dom här har länkar till sig som idag alltså inte längre länkar till vår hemsida och som vi förlorar all länk-kraft (Länkkraft - väldigt viktigt för SEO!) ifrån. Under 10 år hinner man bygga om hemsidan många gånger. Och VARJE gång vi bytt en sida med samma namn från sido- till huvudmeny eller tvärtom får de en ny URL och tappar all gammal länkkraft. Samma gäller om man ändrar sidans namn minsta lilla. Ny URL och den tappar allt. Tror Pineberry identiferade över 300 sidor hos oss som saknade ompekning. Några var såklart inte viktiga medans andra hade massor länkar kopplat till sig. 

Ni i Visma har en väldigt bra SEO-skola som är gratis - den har vi nyttjat. MEN ni informerar inte (hoppas inte med flit?) om att sidor man byter plats på eller ändrar namn på i Visma webshop idag är hopplöst förlorade ur ett SEOperspektiv med länkkraft. Alla större webshopleverantörer har en funktion idag som heter 301-redirect. Dvs att man kan gå in och skriva in den gamla sidans URL tillsammans med en "301-redirect" så att den pekar till den nya sidan. Detta funkar inte i Visma idag. Önskar ändring på detta och att ni informerar om denna funktion från början när ni sätter den i verket. För det här måste ske i webshopen, vi kan inte göra 301-redirect från one.com eller något annat webhotell. 

Observera att detta är den absolut allvarligaste bristen i Visma Webshop ur ett SEO-perspektiv som vi användare idag inte kan göra något åt. Och detta är ett fel som verkligen drabbar ALLA användare av er lösning. Den är så okundspecifik den kan bli. Önskar därför hög prioritering och många medhåll i detta ärende. Tyvärr är det ju inte problem man blir varse om om man inte verkligen fattar denna fallgrop från början -  eller gör en dyr analys. 

Vänliga hälsningar

Jan Wester

www.slattergubben.se

8 SVAR 8
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Jan,

Tack för att du hörde av dig! Jag har skickat din tråd vidare till våra produktspecialister som kikar på det och som kommer att återkoppla till dig här i tråden. 

 

/Tinna

Gustav Bergqvist
PRODUCT OWNER

Hej Jan,

 

Mitt namn är Gustav och jag jobbar som produktägare för Visma Webshop, förlåt för att svaret har dröjt lite i denna tråd. 

 

Först skulle jag bara vilja säga vad roligt det är att höra de fina betyg tjänsten fått ur ett SEO-perspektiv. Tack för att du delade med dig av detta 🙂 

 

Och tack för din tydliga beskrivning av problematiken du har stött på. Detta är ett område som vi vet är en brist i dagsläget ur ett SEO-perspektiv.  Och som du skriver är det något som påverkar alla kunder som gör förändringar i sin webbshop. Oavsett om du får mycket medhåll i just denna tråden ser vi det som något viktigt att förbättra, dels för er kunder som är medvetna om problematiken men även för att kunna utbilda/hjälpa de som ej är lika informerade. 

 

Vi hoppas att kunna bygga någon form av ompekning den närmsta tiden, exakt hur lösningen kommer se ut kan jag tyvärr inte svara på men syftet är att lösa problematiken kopplat till tappad länkkraft som du beskriver. 

 

Jag kan tyvärr inte säga något exakt datum när vi kan ha en funktionalitet klar men jag kommer uppdatera tråden med mer info när vi närmar oss.

Hej! 

Hur går det framåt med denna fråga - fortfarande lika aktuell för oss som jobbar med SEO! 

Kändes lite som att vara barn vid granen när sista uppdateringen kom nu men lite besviken när det inte var den presenten man mest önskade! 

/Janne
Slåttergubbens Ekologiska fågelmat AB

Hej Jan,

Detta är fortfarande något som vi planerar att göra men vi har tyvärr ännu inte kunnat påbörja då vi först behöver färidgställa de större funktioner vi  jobbar med nu, bland annat Klarna checkout. 

Min förhoppning ( ingen garanti)   är att vi ska börja jobba med detta under våren men exakt när och hur det kommer funka kan jag inte svara på. 

Önskar dig en trevlig fredag och helg!

 

/ Gustav

Jan Wester
UTFORSKARE

Hej Gustav o co! 

Det är lätt att tro att det inte jobbas så mycket med webshopen från er sida. Hur är det? 

 

Och varför händer det inget med dessa 301-ompekningar trots att tiden går och går.... 
Det är som sagt fortfarande högst önskvärt! Vi har många sidor som behöver ompekas! Och ni lär ha kunder som behöver ha sidor ompekade hela tiden då de byter namn eller flyttar på en sida. 

/Mvh Jan Wester

 

 

Hejsan! 

Vi har jobbat på och kan gladeligen berätta att denna funktionen kommer komma ut senast nästa vecka! 🙂 

Så håll utkik! 

 

MVH Paulina

Jan Wester
UTFORSKARE

Hej! Har vi missat något eller har ni ännu inte kommit ut med nya uppdateringen av webshopen? 

Du har inte missat något, vi väntar på några översättningar från de andra länderna som också har produkten då vi släpper det samtidigt för alla, så det har dröjt några dagar extra tyvärr. Men senast denna veckan har dom på sig!😅 Så håll utkik i dagarna, annars är det på plats måndag eftermiddag:) 

Trevlig kväll!