Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Skapa PDF-länk på hemsidan? - Visma Website

Hej!
Vi ska göra en hemsida på företaget och Visma Avendo Website är av intresse eftersom vi redan använder oss av systemet.

Jag har tidigare frågat om man kan lägga in PDF-filer på hemsidan och då fått svaret att det inte går. Men kan jag på något vis lägga in en ikon/text på hemsidan som länkar till en PDF på vår egen (företagets) server? Våra kunder efterfrågar ofta att kunna ladda ner PDF-filer från hemsidan.

Mvh Kristina
4 SVAR 4
ANSTÄLLD

Re: Skapa PDF-länk på hemsidan? - Visma Website

Hej Kristina!

Det är inte möjligt att ladda upp filer direkt i Avendo Website. Däremot så finns det många kostnadsfria onlinehårddiskar där man kan ladda upp filer och sen skapa direktlänkar till filen, för att på så vis skapa en extern länk i Avendo Website som leder till filen.

Ett exempel på en kostnadsfri tjänst som vi brukar tipsa om är Dropbox - www.dropbox.com. Med Dropbox får du 2 gb gratis utrymme att lägga filer på. Där kan du ladda upp en fil och sedan kopierar du din publika länk som du kan använda när du skapar en extern länk i exempelvis ett textelement i Avendo Website.

Här har Dropbox en instruktion som beskriver hur man skapar en publik länk:
https://www.dropbox.com/help/16/en

Med vänlig hälsning
Jesper
NY MEDLEM

Re: Skapa PDF-länk på hemsidan? - Visma Website

Ok... Har du nåt exempel på en webbsida där man använt sig av dropbox eller liknande så att man kan se hur det ser ut? Har ni nån funktion där man kan bläddra i en produktkatalog online, som här www.hasta.se

Mvh Kristina
Highlighted
ANSTÄLLD

Re: Skapa PDF-länk på hemsidan? - Visma Website

Hej!

Nej, har inget direkt exempel att hänvisa dig till där på någon publicerad sida. Men det går bra att länka direkt till ett dokument, lade upp en PDF på min dropbox och kopierade den publika länken så kan du själv se hur det blir när man klickar på den nedan:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/5...

Genom att använda den publika länken kan du länka direkt till din fil i text eller bild på sidan.

Vi har ingen funktion för en produktkatalog i webshopen, men i exemplet du hänvisar till kommer man vidare till en extern länk när man klickar för att bläddra i deras produktkatalog, man länkas då till: http://viewer.doomags.com/10343

Hade du skapat en produktkatalog på ett liknande vis och fått en extern länk som den ovan hade det gått bra att länka till den direkt på en bild eller i text som en extern länk.

Kort sagt, finns det inte ett färdigt element för det du vill göra i vår produkt kan man länka till det om det ligger på en extern länk.
NY MEDLEM

Re: Skapa PDF-länk på hemsidan? - Visma Website

Aha 🙂 Det verkar ju bra. Lär väl behöva lite guidning om jag ska lyckas med det men det löser sig säkert. Tack för hjälpen.