Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Aktiv Bankkoppling - Hb eller Seb - eEkonomi

Bytte bank till Swedbank från Hb, men saknar den aktiva kopplingen. Var dock mindre nöjd med servicen från mitt lokala Hb men vill ha aktiv koppling igen. Var så mycket enklare att sköta allt i visma och jag fick bättre överblick över ekonomin.Blev nyfiken på Seb och deras tjänst där man inte ens behöver signera .Ni som använder Seb (eller hb). Är ni nöjda?
14 SVAR 14
Fd medlem
Inte tillämpbar

Supernöjd med SHB och den aktiva bankkopplingen. Arbetar även mot Sparbank och det är knasigt att den aktiva kopplingen inte fungerar här. Att kopiera in kontoutdrag känns "stenålder".

Fd medlem
Inte tillämpbar

Kontoutdraget kan du få från Swedbank. Underlättar, men jag vill även skicka leverantörsfakturor direkt till banken

Hej Magnus! 

 

När du har bankkoppling med SEB så finns det egentligen två olika varianter. En variant (den som du har nu) innebär att du måste signera betalningarna inne i eEkonomi och därmed ha tvåstegsverifiering för att kunna utföra detta. Med den andra varianten så skickas betalningarna direkt till banken och det är istället där du godkänner att dom ska betalas. 

Det låter helt klart som att du ska ta kontakt med SEB och be om att få använda lösningen där du godkänner betalningarna på banken istället. Titta på filmen Hantera betalningar med SEB i Visma eEkonomi - Signera på banken så får du se hur flödet är med den varianten. 

 

Lisa

Tjata på Swedbank om detta! Tycker också att det är dåligt av en bank som har många småföretagare till kunder att detta inte är fixat ännu!
Med vänlig hälsning

Lovisa Ljungvall
4L Ekonomi AB
0522-650100
Pacsac
CHAMPION


Har SHB och är helnöjd, är kassör i en motorklubb som har Swedbank och där fungerar det mesta mycket sämre för att inte tala om Speedlegder som är det "online" bokföringsprogram som är kopplat mot Swedbank som heller inte fungerar så bra

Jag kör eEkonomi med både Handelsbanken, SEB och Swedbank. 
SHB är outstanding bäst. 

Direktsigneringen när man har SEB som nämns ovan i tråden fungerar inte alls så smidigt som det låter. Dels är den fördröjd och dels måste en betalning ligga minst tre dagar framåt i tid mm.

Kör man med koppling mot Swedbank har eEkonomi svårt att matcha inkommande betalningar om man har många kundfakturor som kommer in samma dag. Blir manuellt arbete att matcha dem. 

Vid bankbyte från SEB till SHB för att få det att fungera smidigare visar SEB sig från sin sämsta sida och fördröjer bortkopplingen av bankintegrationen mot dem. 
Jag skulle därför vilja varna lite för bankkoppling mellan SEB och eEkonomi. 

Även Vismas support har problem med att hantera bankbyten verkar det som. 
Instruktionerna är inte riktigt tillförlitliga, och de skulle verkligen kunna hjälpa till bättre. 
idag länkas man till SEB vid aktivering/inaktivering av bankkoppling men när SEB inte agerar så blir man som kund låst - jag kan ju själv inte aktivt radera en bankkoppling utan sitter helt i händerna på när SEB tänker göra det. 

Mvh Markus
Det har nu gått 10 dagar sedan jag skickade in om inaktivering av bankkopplingen mellan SEB och eEkonomi. När man gör det får man autosvar hos SEB att de skall höra av sig inom 48h. 
De ringde efter 9 dagar och sade att tjänsten var uppsagd. 

Men i eEkonomi är kopplingen fortfarande aktiv och det gör att de pengar som man för över från SEB och in till SHB inte går att bokföra eftersom man inte kan bokföra manuellt på ett konto med en aktiv bankkoppling...

Detta frågade jag Vismas support om eftersom jag misstänkte att det skulle bli så men det lovade man att det inte skulle bli. Sådant är irriterande.

Alla nya leverantörsfakturor som vi har lagt in under de här två veckorna har fastnat. 

Så, min erfarenhet av detta är att man framförallt skall passa sig för SEB och bankkoppling med dem. Svårt (omöjligt?) att komma ur den. 

Och om man väl byter så bör man göra det i en period när man har få, helst inga, leverantörsfakturor. 

En annan sak som har havererat är att alla inlagda leverantörsfakturor som låg för betalning hos SEB fortfarande ligger kvar där, obetalade, efter att förfallodatumet har passerat. 
Det finns pengar kvar på SEB-kontot, så det är inte det som är problemet utan det är något med att när de väl skall dras så är BG flyttat till SHB och då stuper det. 


  
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej MarkusJohanssonSunne,

Jag vill rekommendera dig att kontakta vår support så de kan få bukt på vad som kan ha hänt med avslutandet av din bankkoppling. Så lång tid ska det inte ta. 
Du hittat kontaktuppgifterna här 🙂

Hoppas det löser sig inom kort så du kan hitta något som passar ert företag.

/Sofia 

Inne på tredje veckan nu och fortfarande är kopplingen inte inaktiverad/borttagen trots att jag har sagt upp den via eEkonomi två gånger, laddat upp bekräftelse på det från SEB i Filebox hos er på Visma och pratat med supporten vid fem(!) tillfällen under veckan. 

Antar ni utmaningen på Visma och lägger ut ärendeloggen på detta ärende om jag återkopplar med ärendenummer?

Vill ni så kan ni även kolla på ärende 1331113 där vi försökt att ta bort en bankkoppling till Handelsbanken. Samma där att den blir inaktiverad hos banken men ligger kvar som aktiv i eEkonomi och spärrar att man kan lägga in bankhändelser manuellt. Trots att uppsägningen av kopplingen triggas via eEkonomi. 

Mvh Markus
Emil Hildingsson
SERVICE OWNER

Hej Markus! 

Jag ser att du fått återkoppling i båda dessa ärenden, en gång av mig personligen och en gång av min kollega. 

Som jag skrev i mitt mail är du välkommen att återkomma där med eventuella följdfrågor

Ha en bra dag!

/ Emil
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej MarkusJohanssonSunne,

Jag ser att det har löst sig för dig i båda dina ärenden.
Så jag stänger denna forumtråden och ändrar den till besvarad.

Ha en fin dag!
/Cecilia

Nej, det är fortfarande problem även om Emil har stängt kopplingen nu idag och mailat mig om det.

Jag har mailat honom om kvarvarande problem precis. 
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej igen,

Tråkigt att höra.
Jag dubbelkollar så det ser att du har återkommit i ditt ärende och sen tänker jag att vi har fortsätter komminukationen där istället.

/Cecilia
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

 

Jag har haft bankoppling mot SEB i 1,5 år och det har fungerat fantastiskt tills dess att integrationen utökades att även omfatta betalning av leverantörsfakturor.

 

Det är möjligt att undvika att en leverantörsfaktura skickas från eEkonomi till SEB för betalning genom att välja "betala manuellt" när fakturan registreras. Glömmer jag att kryssa i "betala manuellt" så hamnar fakturan i läget "Väntar på signering". eEkonomi kräver 2-stegs verifikation för att signera fakturan; detta är jag ej intresserad av. 

 

Jag betalar därefter fakturan direkt via SEB internetbank och matchar via eEkonomi. Därefter och trots att fakturan är betald samt avstämd så ligger den kvar i systemet med status "Väntar på signering".

 

Jag tror säkert att bankkopplingen fungerar utmärkt, men observera dock att du även måste acceptera 2-stegs verifikation/inloggning för att det ska fungera som det är tänkt.

 

Även lösningen att "Exportera" från eEkonomi, utan signering kräver 2-stegs verifikation.

 

Det vore fint om eEkonomi kan exkludera att skicka betalningar till SEB om 2-stegs verifikation är inaktivt.

 

Mvh

Magnus