Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Ann___41
NY MEDLEM

Ändra betaldatum kreditfaktura i lb-fil - eEkonomi

Behöver man fortfarande ändra betaldatum på kreditfakturor som går iväg med LB-filen?

Jag har inte lust att testa så jag ändrar fortfarande betaldatum manuellt, lägger fram flera månader. Om det inte är fixat så hade det varit väldigt bra om det blir gjort så det sker med automatik.

2 SVAR 2
Fanny Örnberg
ANSTÄLLD

Hej Ann,

Menar du att leverantörsfakturorna automatiskt får betaldatum enligt det angivna förfallodatumet på fakturan? Makuleras kreditfakturan på banken om den inte har hunnit nyttjas inom det datumet eller hur ser händelseförloppet ut? Om jag förstår dig rätt i detta så flyttar du därmed fram betaldatumet i filen långt fram så att kreditfakturan inte ska makuleras utan att den ska kunna nyttjas inom en längre period än det angivna betaldatumet som står från början.

I dagsläget är det fortfarande så att betaldatumet föreslås efter förfallodatumet på fakturan som skapats. Kanske finns det en inställning hos banken som gör att du kan påverka scenariot? T.ex att kreditfakturor alltid ligger kvar tills de nyttjas, oavsett betaldatum.

När du skriver att du vill att detta sker med automatik, hur tänker du då? Tänker du att det inte ska finnas något betaldatum alls på kreditfakturorna? Tänker du att det ska finnas någon slags inställning som gör att du kan välja hur långt fram betaldatum ska ställas in på kreditfakturor i filen automatiskt? Återkoppla gärna med lite mer information hur du tänker att funktionen ska se ut, var i programmet den ska finnas och hur det ska fungera så kan vi ta vidare det som ett önskemål.

Återkom gärna också om jag missförstår dig eller om du har några andra funderingar!

/Fanny
Ann___41
NY MEDLEM

Hej!
Kreditfakturor bevakas tom förfallodatumet. Därför måste jag alltid ändra förfallodatum ifall krediten inte blir nyttjad innan dess. Om inte krediten blir nyttjad kommer den tillbaka till mig som avvisad pga bevakningsdatum uppnått. (Vi använder SEB.)
Tidigare(förra året) använde jag SPCS Adm 500 och där skedde detta med automatik. Dvs jag skickad iväg kreditfakturor utan att ändra förfallodatum och dom bevakades ett år framåt. Tror det är maxgränsen för bevakning hos bgc.
Eftersom vi inte bytt bank så måste det vara annorlunda i Visma Eekonomi. Det måste varit någon inställning i SPCS Adm som gjorde detta.

Jag skulle vilja att det fungerade likadant i Visma Eekonomi.