Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ändra och lägga till uppgifter i eEkonomi

Hej. Råkade använda "övrigt uttag" vid bokföring när det mer korrekt borde varit "inköp mot kvitto". Finns det någon möjlighet att gå in och justera det efter att man tryckt på "Bokför"?

På samma sätt glömde jag att skriva in ett kvittonummer. Verkar inte finnas någon möjlighet att lägga till det i efterhand heller. Eller?

Tycker att det borde vara möjligt att korrigera sådana här småsaker utan att man för den sakens skull måste göra en korrigeringsverifikation och bokföra om det.
5 SVAR 5

hej!

Gör man enklast genom en s.k. ändringsverifikation. Börja med att backa hela verifikatet och sedan gör du en kontering som är korrekt. Då kan du också lägga till den text som du vill.

Var noga med att skriva lite anteckningar på den verifikation som ändras. Vet själv hur svårt det är att komma ihåg varför man gjorde justeringen. Bra vid revision eller annan fråga.

Tomas Tobiasson

Angamato Ekonomikonsult AB


Tack för svar. Ok, ja korrigeringsverifikation är den lösning jag redan använt. Tänkte dock om det fanns någon ännu smidigare variant. Ser inte riktigt varför man inte kan gå in och ändra små saker som om det var inköp mot kvitto eller övrigt uttag i efterhand, eller göra liknande små tillägg utan att göra en ändringsverifikation och sedan bokföra om. Det kanske finns ett bra skäl, men om inte så borde kanske programmet ändras.

Tyvärr är det inte möjligt i Visma E ekonomi.

Men den som kör Visma Administration kan göra vissa justeringar och göra strykningar av enskilda transaktionsrader. Detta är möjligt fram tills dess man låst respektive period.  Kanske vore något som även Visma EEkonomi skulle kunna komplettera med.

Tycker personligen att strykningar gör det mer överskådligt på något sätt. Man kan också se datum och vem som gjort förändringar. Vilket gör att man uppfyller bokföringslagens alla krav.

Tomas Tobiasson

Angamato Ekonomikonsult AB

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Carl!

När du råkat matcha fel under Kassa- och bankhändelser, kan du ångra matchningen. 

Detta gör du genom att klicka på den händelse det står "bokförd" på och där ser du en knapp för "Ångra matchning". 

När du gör detta kommer verifikationen per automatik att vändas och du kan matcha den på nytt med korrekta inställningar. 

Vad gäller verifikationer under Bokföring - Verifikationer - kan du klicka dig in på dessa och redigera i efterhand så länge dessa ligger i en öppen bokföringsperiod. 

Är det en verifikation som du bokfört under Bokföring - Verifikationer och den ligger i en låst period, då får du använda dig av en korrigeringsverifkation.

Hoppas detta besvarade din fråga.

Ha en fortsatt fin dag!

/Hanna
Bertil73
MEDLEM

Frågan är om det du vill göra spelar någon roll? Såvida det inte blivit felkonterat så tar det nog mer tid och kraft att försöka "rätta till det"? Bättre att glömma och göra "rätt" nästa gång?