Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Arbeta med två räkenskapsår - eEkonomi deklaration/årsredovisning

Jag använder Visma Deklaration/Årsredovisning för Aktiebolag. Varje år går jag igenom och klarmarkerar alla punkterna i årsavstämningen innan jag påbörjar deklarationen och årsredovisningen. När jag nu går in och väljer tidigare och redovisade räkenskapsår under årsavstämningen så visas

Kostnader och intäckter som pågående
Inventarier och andra saker som företaget äger äger som inte påbörjad
Slutkontroll som pågående

Fast alla punkter tidigare vistats som klara.

Om jag sedan öppnar Deklarationen/årsredovisningen för två olia år samtidigt t.ex. för att jämföra tidigare års redovisning men pågående års redovisning. Så styrs de olika visade delkarationerna/årsredovisningarna av varandra, detta kan lätt återskapas genom att öppna deklarationen/årsredovisningen för ett år sedan gå på årsredovisning -> allmänna uppgifter öppna nu sammtidigt deklarationen/årsredovisningen för ett annt år och gå sedan till årsredovisning -> allmänna uppgifter gå nu tillbaka till den första deklarationen/årsredovisningens allmänna uppgifter och uppdatera sidan så kommer det att bli samma siffror som för den andra deklarationen/årsredovisningen. Det gäller oavsett hur deklarationen/årsredovisningen öppnas, två olika fönster i samma webbläsare, två olika webbläsare, två olika datorer.

4 SVAR 4
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej tKt,

Lägg gärna in lite bilder på hur det ser ut när det blir så konstigt. 
Vill även dubbelkolla med dig om tidigare perioder i ditt Deklarationstillval är låsta - är rutan för deklaration låst ibockad?
Är även Årsredovisningen ibockad för låst?

Ha det gott!
/Sofia 

Hej @Fd medlem

 

Det verkar finnas ett visningsfel gällande detta från vår sida. Vi kikar över det och återkommer i tråden när vi vet mer eller vid en eventuell lösning. 

Ha en fin dag! 
/My 

 

Hej igen! 

Jag behöver rätta mig angående mitt lite för snabba svar ovan från tidigare idag. 🙂 Det är inte ett visningsfel men det är däremot en teknisk begränsning vi har i dagsläget som gör att det inte går att arbeta med två olika räkenskapsår samtidigt i modulen. 

Vill du jämföra bokföringsvärden på detta sätt så är min rekommendation att du tar ett skärmklipp av fg års siffror i deklarationen och sedan öppna deklarationsmodulen för nuvarande år. På så sett kan du jämföra skärmklippet och saldon i programmet. 

Ha en fortsatt bra eftermiddag! 
/My 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Har varit med om exakt samma sak fast enskild firma kom gärna med svar på detta problem.