Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Christian10
MEDLEM

Årsredovisning - Tilläggsupplysningar - Förändring i eget kapital - eEkonomi

Hej !

Jag har gjort klart och låst deklarationen och ska nu göra årsredovisningen. Har ett nystartat AB. I avsnittet Årsredovisningen -> Tilläggsupplysningar -> Förändring i eget kapital så har jag kryssat i rutan "Bolaget är nystartat" och har även fyllt i rutan för Aktiekapital. Kan se att "Årets resultat" populeras automatiskt med rätt belopp.

Så nu till min fråga; under rubriken "Disposition enligt årsstämmobeslut" så finns finns en ruta för "Utdelning", men den är tom just nu. Vad avser detta för utdelning ? Är det förra årets utdelning (som jag ju ej har då mitt AB är nystartat) ? Eller är det årets utdelning som jag ska fylla i här ? 

Hittar inget om detta i hjälpen.

Stort tack på förhand !

Mvh
Christian Svensson
2 SVAR 2
Michael Holmgren
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

Under Disposition enligt årsstämmobeslut väljer du att ange ett förslag på hur eventuell vinst i företaget ska disponeras till nästkommande år. Utdelningen är alltså den utdelningen som kommer att ske under nästkommande räkenskapsår. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Årsredovisning: Utdelning som bokförts under räkenskapsår 2015-01-01 - 2015-12-31....

Vad ska fyllas i det fältet?  Jag hade utdelning bokförd 2015 från res 2014 och tänker ta utdelning 2016 från res 2015. Sistnämnda har jag fyllt på ett annat ställe i ÅR er ert program, men vad ska jag fylla i här?