Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Avsluta en enskild firma - årsbokslut - eEkonomi

hej, håller på att avsluta företaget. alla transaktioner är bokförda o det sista som jag behöver göra är avsluta min årsavstämning. 

kan jag bokföra årets resultat redan idag eller måste jag vänta till 31 dec 2018? mitt räkenskapsår är jan-dec.

Med vänlig hälsning
jenny
4 SVAR 4

Om det inte finns någon verksamhet kvar i bolaget, ev tillgångar avyttrade och alla skulder betalda så kan du väl boka upp årets resultat. Efter denna bokning borde således det totala egna kapitalet vara 0.

Mvh
Lovisa
Med vänlig hälsning

Lovisa Ljungvall
4L Ekonomi
0522-650100
Fd medlem
Inte tillämpbar

jag går genom checklistan för årsavstämningen i eekonomi så skapar den en sista verifikation för årets resultat som dateras 31 dec 2018. o när jag vill bokföra så säger systemet att det finns ett fel, bokningen genomförs inte.

jag gissar att det har med dateringen att göra, men jag blir osäker på om det bokföringsmässigt blir rätt att datera slutverifikationen redan nu.

förstod du hur jag menar?

Med vänlig hälsning
jenny

Ja, så kan det vara. Lite osäker men om du avslutar firman innan så bör det gå att bokföra årets resultat nu.

Jag har läst igenom Vismas checklista för årsavstämning tidigare och den är rätt bra och tar upp de vanligaste kontona som ska stämmas av men det står också i avstämningen att alla balansposter ska gås igenom och stämmas av och det har jag sett att många företagare inte helt förstått hur en avstämning går till.

I ditt fall när firman ska avslutas så bör det inte vara några obetalda kundfordringar eller leverantörsskulder, momsskulder/fordringar bör regleras, eventuella inventarier får lösas ut eller säljas osv. Så det ska inte finnas några andra balansposter än eget kapital. Du kan även tömma företagskontot.

Mvh
Lovisa
Med vänlig hälsning

Lovisa Ljungvall
4L Ekonomi
0522-650100
Fd medlem
Inte tillämpbar

då testar jag att bokföra årets resultat nu, tack för input!