Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bankkoppling HB, kontera autogirofakturor

Finns det något smar sätt att kontera autogirofakturor.Önskvärt är att lägga upp fakturan som en vanlig faktura sedan välja att inte skicka betalningen till bank utan att den ligger kvar tills den automatiska betalningen kommer.Sedan bara matcha den, som man gör med vanliga kundfakturor.

 

Innehållet i denna tråd är verifierat av Visma Spcs 22-10-11

3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Mikael,

Du kan i eEkonomi under Inköp - Leverantörer - trycka på den aktuella leverantören och sedan Redigera - välja att bocka i rutan för Skicka inte leverantörsfakturor till banken och Spara för att fakturan inte ska skickas till banken för betalning per automatik. När din betalning har dragits på banken via autogirot så kommer den bankhändelsen in som vanligt under Kassa- och bankhändelser där du kan matcha den mot fakturan.

Hoppas det ger svar på din fråga. Ha en trevlig helg!
/Fanny

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

Tack så himla mycket
Khedron Wilk
CHAMPION

Vill bara intyga att vi i vår företag arbetar precis som Fanny beskriver och det fungerar bra för oss.

Vi lägger upp leverantörsfakturorna (som skall betalas med autogiro) precis som övriga levfakturor och sedan är det bara att trycka på den gröna matchningsknappen när dragningen dykt upp på kontoutdraget inne i eEkonomi.

Sidonot: dessutom använder vi Autoinvoice så vissa fakturor får vi in direkt i eEkonomi. Ännu enklare. Lite frustrerande att det är just bland annat fakturorna från banken själv som inte går att ställa om till e-faktura och/eller e-post men det är banker det...