Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Betalningsvillkor Kortbetalning/kontant med ROT-avdrag - eEkonomi

Varför går det inte att ha detta?
3 SVAR 3
Annie Sten
ANSTÄLLD

Hej!

När du använder dig av betalningsvillkoret Kortbetalning blir fakturan helt slutbetald direkt. På så sätt kan du aldrig delbetala ROT-fakturan först med kundens betalning, skapa ansökan till Skatteverket och sista steget slutbetala den när pengarna från Skatteverket kommit. 

Kortbetalningsalternativet rekommenderar vi att använda när man har iZettle, kortterminal eller exempelvis Swish. Det vill säga då hela fakturan slutbetalas direkt.

När ROT-fakturan ska delbetalas behöver någon av alternativen med Netto-dagar användas istället.

Med vänliga hälsningar
Annie
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,
Vi utför ROT-arbeten och tar betalt av kunden med kortterminal men då detta betalningsvillkor inte går att ha tillsammans med ROT-avdrag så står det faktura högst upp på deras "kvitto".
Om det inte går att fixa detta betalningsvillkor med ROT-avdrag så undrar jag om det går att ändra texten Faktura på fakturamallen?
Mvh
Stefan Ljungberg
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vi har dessvärre ingen funktion för det.

Det du skulle kunna göra är att skapa fakturan som vanligt, men lägger till en textar där du skriver t ex: "Hela kundens del är betald via kortbetalning". Då fakturan är utskriven registrerar du den också direkt som delbetald, enligt kundens kortbetalning. Underlaget som kunden får är en faktura där det framgår att de betalat sin andel, och fakturan blir direkt ansökningar till Skatteverket i och med den betalningen.

Så detta känns som en okej work-around som skulle kunna fungera bra för dig.

Ha en fin dag!

/Karl