Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokat inbetalning på fel år - eEkonomi

har klantat och bokat en inbetalning på 2016 istället för 2017 när jag fick inbetalningen. Förfallodatumet var 2016 och jag fick betalt först 2017 men av någon outgrundlig andledning skrev jag ändå 2016 på inbetalningen. Nu är jag ska göra avslutning av 2016 så stämmer inte banksaldot. Hur gör jag då? Kan jag "kreditera" inbetalningen på något sätt och göra om den på rätt datum?

Tack på förhand

Anki

4 SVAR 4
Pacsac
CHAMPION

om det är så att du matchat bankhändelsen på vanligt vis så går den att ångra


Fd medlem
Inte tillämpbar

nej jag gjorde en faktura och sedan när jag fick inbetalningen så valde jag åtgärd och inbetalning. och sedan bokför.
Moa Lundberg
CONTENT PRODUCER

Hej Anki!

Om du går till Kassa och bankhändelser så bör du hitta betalningen där som en bokförd transaktion på datumet i 2016, trots att du gick via fakturan för att registrera betalningen. Klicka på transaktionen och välj Ångra matchning

Det skapas då en korrigeringsverifikation och fakturan blir åter obetald, du kan då registrera betalning på korrekt datum.

Trevlig helg!

/Moa
Fd medlem
Inte tillämpbar

Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Bokfört inbetalning av kundfaktura på fel år. Hur kan jag rätta inbetalning av ku....

Bokfört inbetalning av kundfaktura på fel år. Jag skulle bokföra inbetalning av en kundfaktura med betalningsdag 2017-09-04 som skulle bokas över ett Euro-konto som vi fick åtkomst till väldigt sent. I hastigheten råkade jag boka betalningen 2018. Hur ska jag rätta? Man kan inte göra en korrigering.