Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföra inbetalning Klarna

Hej!

 

Jag har inte mitt företagskonto kopplat i Visma eEkonomi. har en webshop där jag har Klarna.

Har nu fått min första inbetalning från Klarna och även en avräkningsrapport.

 

Hur bokför jag nu detta? I kassa/bank händelser? Gör jag en ny verifikation manuellt med rapporten som bildunderlag? 

 

Jag gjorde såhär (se nedan) är det rätt och räcker det?

1510 Kredit  3291,85  (sålt)

1930 Debet 3150,77  (inbetalt)

2641 Debet 28,24   (moms avgift)

6044 Debet 112,84  (avgift)

 

 

 

 

5 SVAR 5
AnnicaL
CHAMPION

Hej

Om du har kontantmetoden bokför du försäljning och inbetalning samtidigt men försäljningssumman bokför du kredit ett 3-konto för nettoförsäljningssumman och kredit 2611 för momdelen. 

Avgiften och ing moms är rätt. 

 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

 

nej jag har faktureringsmetoden. Hade behövt en övergripande bild i hur flödet ser ut när man gör detta, blir inte klok på allas olika svar i andra trådar. Har alltså inte heller företagskontot kopplat mot banken

Intressant och spännande med hur det numera finns andra betalningsflöden som inte nödvändigtvis går via de gamla traditionella "storbankerna"!

 

Nyfiken fråga om Klarna: har du ett konto där som mer eller mindre fungerar som ett slags bankkonto? Att det sker insättningar, att det kan göras uttag och att kontot har ett löpande saldo?

 

OM det är så är min fundering på om det inte skulle löna sig att lägga upp ditt Klarnakonto som ett "Kassa- och bankkonto" i eEkonomi. Och koppla bokföringskonto 1930 till det, om det är det du vill använda.

Om 1930 redan finns kopplat till ett "Företagskonto" under Kassa- och bankkonton och om du tror att du i framtiden kanske kommer ha ett mer traditionellt företagskonto i någon bank så kanske det är bättre att skapa ett nytt bokföringskonto, t.ex. 1935 som en kopia av 1930 och lägga upp det som ett bankkonto i eEkonomi.

 

Varför jag nämner detta är för att sedan kunna efterlikna det av Visma rekommenderade arbetssättet/flödena kring bankkonton i eEkonomi som det dessutom finns officiella Youtube-videos för.

 

Ett "bankkonto" inne i eEkonomi behöver inte nödvändigtvis vara ett vanligt bankkonto i den verkliga världen. Och det måste inte finnas någon aktiv bankkoppling. Eller ens ett traditionellt företagskonto. Funktionen är mer ett slags stöd för att underlätta bokföring, kontering och stämma av de olika kontoutdrag man har.

 

 

(Med innerlig ursäkt om jag talat om saker du redan vet.)

Komplettering: För den som vill veta mer om bankkonton i eEkonomi:

 

Bankkonton i Visma eEkonomi - hur fungerar de

 

(Ja, jag tar mig friheten att hänvisa till mig själv... 🙂 )

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

Verifikationen du visar i din första kommentar stämmer för inbetalningen och du kan bokföra på det sättet för att visa inbetalningen och avgiften m.m.  men du bör också innan bokföra in en verifikation som visar fordran, försäljning och moms när du bokför enligt faktureringsmetoden. 

 

Då kan den se ut enligt följande:

1510 Debet 3291,85
3xxx Kredit 2633,48
2611 Kredit 658,37

 

Då visar du alltså på 1510 vad som du har fordran på, något 3-konto som visar din försäljning och sedan 2611 för den utgående momsen. Beloppet som är angivna här är för moms 25%.