Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföring av kassaförsäljning

Vi är ett litet nystartad aktiebolag med försäljning av varor. Vi tar betalt både kontant och med kort. Vi för in vår kassaförsäljning dagligen i excel och sen har vi för november bokfört hela månadens försäljning på en verifikation. Då hade vi dock inte satt in pengarna för kontantförsäljningen på vårt konto - vilket vi nu har gjort. Hur kopplar jag ihop insättningen av pengarna med den redan befintliga verifikationen för varuförsäljningen?

Eller kan man inte bokföra kontantförsäljningen förrän den sitter på bankkontot?

Bör vi istället bokföra för att klumpa ihop samtliga månadens försäljningar på en verifikation bokföra dagens försäljning var för sig? Hur gör man då när man väl sätter in de kontanta pengarna om man nu inte gör det dagligen, utan t.ex. veckovis?

 

 

 

 

 

 

Den här frågans innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 2022-05-30.

3 SVAR 3
tompa69
MEDLEM

I stället för att pengarna sitter på kontot finns de i kassan 1910. Ej insatta pengar konteras där och när du sedan sätter in dessa konterar du bort dessa.

Exempel :kort försäljningen kommer in på bankonto deb 1930 direkt kontant försäljningen läggs på deb 1910. När sedan pengarna sätts in kontera kred 1910 deb 1930.

Vänligen
Thomas
Fd medlem
Inte tillämpbar

Ah, toppen! Ska då även växelkassan bokas på 1910 så att den alltid ligger där...?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!
Ja, alla förändringar som rör kassan bokför du på konto 1910.