Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Bokföring betalning med egna pengar, aktiebolag - eEkonomi

Hur aktiverar jag "Betalat med egna pengar" under konton när jag scannat in ett kvitto via appen?
4 SVAR 4
ANSTÄLLD

Re: Bokföring betalning med egna pengar, aktiebolag - eEkonomi

Hej SV,

Menar du att du vill ha fler valmöjligheter under Inköp - Bildunderlag, när du kopplar en bild och ska välja konto på fliken Välj bankkonto? Om detta är fallet, vilket konto är det du önskar kunna välja här?

Eller menar du att du vill använda ett specifikt konto när du har valt vilket konto din händelse utgår ifrån på Välj bankkonto och valt Egen kontering på Välj kostnadstyp för att sedan kontera din händelse?

/Fanny
NY MEDLEM

Re: Bokföring betalning med egna pengar, aktiebolag - eEkonomi

Hej

När man försöker följa guiden för inköp - bildunderlag så finns inte alternativet "Betalat med egna pengar" som alla era guider hänvisar till. För mig finns endast "Kassakonto" och "Skattekonto".

Hur får man alternativet "Betalat med egna pengar" att dyka upp i listan "Välj bankkonto"?

Finns den funktionen inte kvar så borde ni uppdatera era guider till hur man ska använda funktionen i dagsläget.
ANSTÄLLD

Re: Bokföring betalning med egna pengar, aktiebolag - eEkonomi

Hej Joakim, 

Alternativet för att registrera inköp som betalats med egna pengar är enbart tillgängligt för dem med företagsform Enskild Firma vilket jag ser att du inte har. Detta ska det finnas information om i det skrivna dokumentet som beskriver hur du ska göra men kan vara lätt att missa. Finns dock inte denna infon där du har kollat så ska vi självklart rätta detta och om du har möjlighet får du gärna länka denna sida isåfall. 

Hoppas du har fått svar på din fråga iallafall och återkom om något annat dyker upp. 
Ha en fin dag! 
/My 
NY MEDLEM

Re: Bokföring betalning med egna pengar, aktiebolag - eEkonomi

Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Bättre flöde för inköp med egna pengar - eEkonomi.

Har letat efter lösning att kunna registrera underlag betalade med egna pengar i aktiebolag. Hittar ingen vettig lösning och samma begränsnig finns för enskild firma. Den lösning som rekommenderas är att man registrerar en transaktion där man sedan kopplar bildunderlaget som är insänt med visma skanner.Detta är ju helt bakvänt och tanken med skannerappen är väl att man ska få ett enkelt flöde för registrering av kvitton och kanske levfakturor, dvs man skannar först sina underlag när man är på resande fot och sedan plockar man upp bildunderlagen ett efter ett och skapar en transaktion. Inte att första skapa transaktionen för att sedan leta efter bilder. Det innebär ju en bakvänd arbetsordning och det är mycket svårare att hålla reda på var man är i processen.

En work-around försökte jag med genom att registrera ett bankkonto "Eget utlägg" som skulle komma upp i listan när man jobbar med bildunderlag men det stupar på att bara 10-konton accepteras så 2393 går bort. 

Att boka på ett 10 konto för att sedan boka om med korrigeringstransaktioner är också väldigt fult och jag kan väl bara konstatera att eEkonomi inte innehåller de mest basala funktionerna man kan förvänta sig av ett bra system.

Lösningen torde vara mycket enkelt rent designmässigt och frågan är nu flera år gammal utan att Visma kommit upp med en vettig lösning. Jag föreslår att ni tittar på sådan uppenbara brister med enkla lösningar istället för en massa fancy stuff som inte är speciellt användbart.

Tack och god fortsättning på 2019!
Mats