Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföring inbetalning för faktura som skapades i annat program - eEkonomi

Jag bytte från Enskild Firma till eEkonomi i januari. Jag har försökt bokföra en faktura som skapades i det gamla programmet i december. Jag fick hjälp av chattsupport och skapade ett manuellt verifikat. Nu när jag tittar i kassa- och bankhändelser så står det minus framför denna händelse (en inbetalning). Det står att den är bokförd, men jag har väl gjort något fel när jag skapade manuell verifikation. Jag fick ytterligare tips från support om att man kan gå in på Åtgärd och skapa korrigeringsverifiaktion. Försökte men förstår inte alls vad jag ska göra.

(Jag kan väldigt lite om bokföring, funkade bra i Enskild Firma men det är MYCKET svårare i eEkonomi för mig.) Tack på förhand, Emma
1 SVAR 1
Roffakab
CHAMPION

Hej

Om det i Kassa- och bankhändelser finns ett minusbelopp efter en bokförd (manuell verifikation) inbetalning kan man gissa att du vänt på konteringen när du skapade din manuella verifikation.

Som sagt kan du då gå in på verifikationen och skapa en korrigeringsverifikation under fliken Åtgärd.

När konteringen kommer upp klickar/markerar du rutorna framför respektive rad. I ditt fall blir det samtliga rader. Då skapas en korrigering (motbokning). När detta är klart lägger du till en ny och rätt kontering. Om det är en inbetalning ska alltså ditt bankkonto (1930) debiteras.

Bokför sedan och kolla att bankhändelsen ligger med plusbelopp.

MVH
Rolf