Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokförning kundfakturor som betalas med kortläsare iZettle

jag behöver hjälp med bokförning kundfakturor som betalas med kortläsare izettle.Jag har två kundfaktor för 2706: och 1743:- som betalas med izettle. På företagsbank konto kommer 4366,69:- och 82,31:- var izettle avgift. Jag har integrerat izettle i "app och tillval". So i verifikation visas "dagsförsälning izettle" och "kortavgift izettle". Men jag vet inte hur kan jag bokföra den fakturor i "kassa och bankhändelse".Behöver jag bokföra varje faktura separat eller den total summa.Ska jag göra nåt i verifikation med den "dagsförsälning izettle" och "kortavgift izettle".  Och kan ni skriva vad ska jag göra fråm början till slut steg i visma, därför jag är inte så bra i visma.

1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Yuriy Kryvorot,

Jag ska försöka förklara så gott som möjligt hur det tänka flödet med iZettle-integrationen ska fungera i eEkonomi. Det finns även bra beskrivet i den skrivna hjälpen Matcha inbetalningar manuellt om du trycker på Registrera utbetalning från iZettle. Jag skriver även arbetssättet här i tråden.

Som du beskriver så kommer dagsförsäljningen samt transaktionsavgiften bokföras automatiskt från iZettle i Visma eEkonomi. När utbetalningen från iZettle sen sker till ditt bankkonto så är det dags att lägga in händelsen/händelserna i programmet.

1. Gå in under Kassa- och bankhändelser och välj de konto du har fått betalningen på. Om du har en aktiv bankkoppling så finns redan bankhändelser i listan för bankhändelser. Om du inte har en bankkoppling väljer du Ny bankhändelser och lägger till det utbetalda beloppet du har fått från iZettle.

2. Tryck på Matcha för den händelsen som avser betalningen och välj bokföringshändelsen Övrig insättning samt inkomsttypen Egen kontering.

Du bokför betalningen mot det bokföringskonto som programmet har bokfört fordran från iZettle på. Som standard i programmet är konto 1580 valt som bokföringskonto för fordran. Om du är osäker på om det är konto 1580 du har inställt i ditt program kan du gå in under Inställningar - Företagsinställningar - Grunduppgifter för att kontrollera detta.

3. Bokför betalningen enligt instruktioner ovan. Alltså, om du har konto 1580 som konto för fordran skriver du in det på en kontorad när du matchar bankhändelsen och skriver in hela beloppet för betalningen från iZettle för att boka bort den fordran som tidigare bokats upp.

Notera även att utbetalningen från iZettle kan vara en klumpsumma som kan bestå utav flera olika typer av transaktioner. Det kan exempelvis finnas avgifter eller bonus som ska bokföras mot andra konton än de för fordran mot kortutgivare och transaktionsavgift.


Som svar på dina frågor behöver du alltså inte göra något med verifikationerna för "Dagsförsäljning iZettle" och "Kortavgift iZettle" utan dessa bokförs som sagt helt automatiskt. Om du har flera iZettle-försäljningar i en och samma klumpsumma under Kassa- och bankhändelser går det bra att matcha hela beloppet mot konto för fordran. 

Återkom om du har fler funderingar.
Ha det fint!
/Fanny