Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Bokning kundförlsuter i eEkonomi

Hur hanterar jag när jag har konstaterade kundförluster uppkomna under verksamhetsår 2017-2018 före bokslutsdag 20180630 men kreditfakturan är fortfarande inte är utställd i oktober 2018? Jag kan väl inte på debetfakturan välja kundförlust då jag nu är inne på nytt verksamhetsår?
1 SVAR 1
Highlighted

Re: Bokning kundförlsuter i eEkonomi

Hej TomS,


- Har du en kundfaktura under räkenskapsåret 20170701-20180630 som du inte har fått betalt för och därför bokfört som en konstaterad kundförlust? Eller är det så att du har konstaterat den som en kundförlust men inte bokfört det i programmet?

- Vad är det för kreditfaktura som du ska skapa nu i oktober? 

- Om bokslutet redan är gjort för föregående räkenskapsår så är frågan hur den debetfakturan som du hade har bokförts, eller låg den som obetald när bokslutet gjordes? Du får gärna förklara lite mer utförligt vad som har skett så ska vi försöka att hjälpa dig vidare.


Det kan också vara bra att kolla med Skatteverket eller din revisor hur de tycker att du ska göra med debetfakturan om det är så att den stod som obetald vid bokslutet fast det var en kundförlust, men att det inte var bokfört i eEkonomi. Om de tycker att du ska göra en rättning på föregående år eller att du ska bokföra den som en konstaterad kundförlust i nuvarande räkenskapsår? 


Återkoppla gärna med svar så kikar vi vidare på det.
/Theodor