Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Bör jag göra förändringsverifikation och hur, när bokföringsåret är låst? - eEkonomi

Hej!

Jag har efter att jag låst perioden dec -17 insett att jag har bokfört inköpen på fel konto. Alla inköpen, vilket bara är förbrukningsinventarier samt visma eekonomi är betalade från privat konto. Men jag har endast krediterat konto 1930, alltså inte något konto för egen insättning. Likväl har jag debiterat 1930 vid inbetalningar av kundfodringar samt ingående moms.

Förstår nu i efterhand att dessa utbetalningarna borde bokföras som egen insättning och inbetalningen från skattekonton som eget uttag, då allt har skett från eller till mitt privata konto.

Min fråga är:

1. Hur gör jag för att korrigera detta när perioderna är låst? På företagsinställningarna-bokföringsinställningar är alla perioder för -17 låst samt Låsning av period efter räkenskapsår markerat. Låser jag upp den varnas jag för att bryta mot bokföringslagen! Dock står det fortfarande Preliminär på balans- och resultaträkning.

2. Är det nödvändigt att korrigera detta. Om inte, kan det bli problematik med senare bokföring när jag har ett separat företagskonto.

Hoppas jag har gjort mig förstådd trots dåligt bokföringsspråk och jag är djupt tacksam för den hjälp jag kan få!
1 SVAR 1
Highlighted

Re: Bör jag göra förändringsverifikation och hur, när bokföringsåret är låst? - eEkonomi

1
Lås upp och rätta, korrekt redovisning är inget brott.
2
.....så slipper du fundera

Mikael