Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Deklarationsmodulen, behöver jag den förtryckta från SKV

(updated by My Janhall ANSTÄLLD ‎2020-01-23 11:28 )

Kör tillägget deklaration som ju skapar alla blanketter, men man får ju även en förtryckt från Skatteverket. Ska man bortse från den och bara använda blanketter som skapas i programmet?

1 SVAR 1
Highlighted
ANSTÄLLD

Re: Deklaration - eEkonomi

Hej Sampletekk,

Om du har en enskild firma så ska du enligt Skatteverket lämna in en NE-bilaga. Du kan även behöva lämna in följande blanketter:
  • NEA - är en underlagsbilaga till NE-bilagan. Den kan lämnas in av dig som har flera olika verksamheter med skilda bokföringar eller om du driver näringsverksamhet med någon annan och ni har en gemensam bokföring för verksamheten.
  • Bilaga K7 - ska du använda när du redovisar försäljning av näringsfastighet.
  • Bilaga N8 - använder du om du vill begära eller återföra skogs- eller substansminskningsavdrag i din näringsverksamhet.
  • Du ska lämna in bilaga N7 om du har övertagit skogskonto, skogsskadekonto, periodiseringsfond, expansionsfond eller räntefördelningsbelopp.
  • N4 - är en underbilaga till bland annat NE-bilagan. Den ska användas när du vill begära uppskov med beskattning vid andelsbyten.

Den deklaration som skapas i Visma eEkonomi Deklaration består av tre sidor. Sida 1 och 2 är NE-blanketten och den kan du skriva ut och skicka till skatteverket. Om du i Skattemässiga justeringar har fyllt i uppgifter under Skogsavdrag eller Substansminskningsavdrag så skapas även blankett N8. Sidan 3 i PDF-filen består av uppgifter som du använder som underlag för sidan 2 i din förtryckta Inkomstdeklaration 1. För över uppgifterna manuellt, då du inte kan skriva ut och skicka in den till Skatteverket. Alternativt kan du ange uppgifterna i Skatteverkets e-tjänst Inkomstdeklaration 1.

Du kan även lämna in uppgifter om din deklaration elektroniskt på Skatteverkets hemsida via SRU-filerna som skapas.

Hoppas detta klargjorde lite kring din fråga. Om du fortfarande undrar vad just du ska lämna in skulle jag hänvisa dig vidare till Skatteverket.

/Fanny