Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Delkreditering reskontrafaktura - eEkonomi

Hej! Jag har bokfört en reskontrabokförd kundfaktura som delvis betald. Den är dock fullbetald eftersom den hade felaktigt belopp ifrån början och ska delvis krediteras. Hur går jag till väga med kreditering och kvittning, så den försvinner ifrån obetalda fakturor?
5 SVAR 5
Fd medlem
Inte tillämpbar

Du skapar en ny kreditfaktura där du anger vilken debetfaktura den delvis ska kreditera, därefter registrerar du båda som betalda

Mikael
Fd medlem
Inte tillämpbar

.......så tar de ut varandra

Mikael
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Vbm814,

Har du löst ditt problem genom Mikaels hjälp eller gick det inte som du önskat? Återkom gärna i tråden om du har några fler funderingar kring detta!

Glad Påsk,
Fanny
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Fanny!
En reskontrafaktura som bokförts som delvis betald har "Inbetalning" som enda valbara åtgärd, detta till skillnad ifrån fakturor som är gjorda i eEkonomi som ju går att kvitta e.t.c. Jag gjorde en "workaround" med en egen inbetalning, 2893, som jag sedan kvittade. Kan önska att programmet kan modifieras så att en reskontrabokförd faktura får samma funktioner under "Åtgärder" som en faktura skapad direkt i programmet.
Glad Påsk!
Sven
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Sven,

Vi tar till oss ditt önskemål och jag tar det vidare till vår utvecklingsavdelning.

Däremot är det så här idag, att en reskontrafaktura kan du kvitta om du även skapar upp en kundfaktura kredit som en reskontrabokad faktura.
Det gör du under bokföring - verifikationer - ny verifikation.
Du kan inte skapa en kreditfaktura på den under åtgärder och kreditering då programmet inte har några artiklar med artiklekonteringar på den.
Först när en kredit existerar ås kan du kvitta din delbetalda faktura mot en kreditfaktura på samma belopp.


/Cecilia