Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

rragnar
UTFORSKARE

Dubbelt bokfört vid inköp av inventarier med företagskort och bankkoppling

Hej!

Jag har nyligen köpt en dator till mitt AB, och betalade då med företagskort. Förstod det som att jag då behöver lägga in kvittot för detta i Visma eEkonomi (vilket jag gjorde), men verkar nu ha råkat bokföra utgiften två gånger då jag samtidigt har en bankkoppling som jag matchade manuellt.

Undrar därför vad som gått fel, och funderar på om det kanske är så att man inte behöver lägga in något kvitto om man redan har en bankkoppling?

5 SVAR 5
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @rragnar 

Tack för att du hör av dig med en fråga till oss i forumet. 

 

Eftersom du har bankkoppling så kommer transaktionen automatiskt under Kassa- och Bankhändelser. Kontoutdraget från banken läses in till Visma eEkonomi varje morgon. Ditt  datorinköp ligger alltså redan där och det du nu behöver göra är att koppla bildunderlaget mot den transaktionen. Läs mer om det i hjälpavsnittet Koppla bildunderlag


Det som har blivit lite fel i ditt fall är att du bokade bildunderlaget direkt, vilket man visserligen kan göra men i detta fallet blir det dubbelt i och med att du även bokförde den automatiska bankhändelsen. MItt tips är att du vänder en av verifikationerna i och med att det just nu är dubbelt bokfört.

 

Behöver du ytterligare hjälp eller om du vill att vi visar dig i ditt program så är du alltid välkommen att kontakta supporten så kikar vi tillsammans. 

 

Ha en fin dag!

//Tinna
 

 

 

Tack för svar - jag kontaktade supporten och fick hjälp med detta. Det jag missat var att det fanns en knapp på högersidan för att göra bildkopplingen direkt via Kassa- och Bankhändelser, vore nog bra att förtydliga hjälpavsnittet med detta.

Hej @rragnar 

Fint att du har fått hjälp från mina kollegor. 

Är det i hjälpavsnittet Koppla bildunderlag som du vill att vi förtydligar? Hör gärna av dig så får vi se över hjälpen. 

 

Ha en fin dag 

//Tinna

Hej @Tinna Gunnarsson ! Ja precis, där kanske man kan utveckla avsnittet om hur det fungerar när man jobbar med bankkoppling och handlar med företagskort, och att det finns en knapp under Kassa- och bankhändelser till höger där man kan koppla bildunderlaget (kvittot).

Hej @rragnar!

 

Detta tar vi givetvis med oss och du själv får också jättegärna lämna ett förbättringsförslag direkt till våra produktspecialister och utvecklare.

 

I Visma eEkonomi finns det en knapp längst ned på sidopanelen som heter Feedback och förslag. Klickar du på den knappen kommer du till förslagssidan i Visma eEkonomi. Tryck sedan på den gröna knappen Lämna förslag. Du kommer då att länkas vidare till ett formulär där du kan lämna ditt önskemål. 

 

Visma eekonomi önskemål.PNG

 

Ha en fin helg!

// Anton