Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Elektroniska fakturors referens - eEkonomi

Hej! Jag hart ställt min fråga tidigare men den drunknade i bruset så jag försöker igen.
Jo!
Jag fakturerar regelbundet ett landsting och fyra kommuner.
Alla dessa fem sätter mitt Bg-nummer som referens på alla sina betalningar.
Nu är det ju så att dessa kommuner inte vill ha pappersfakturor så de får elektroniska fakturor via VISMA.
Nu är säkert VISMA:s system för skickade elektroniska fakturor helt unikt fantastiska!
Men jag undrar om det KAN finnas en möjlighet, ja, jag vet, det är knappast möjligt, men OM det finns hundradelar av en promilles chans att dessa fakturor ger sken av att betalaren skall ange BG-nr som referens?
 Det är ju knappast troligt, inte alls sannolikt, mest sannolikt är ju att kommunernas- och landstingets ekonomisystem är svajiga, så klart! Ja, det kanske är en korkad fråga, så jag får väl dras med att få samma referens på alla dessa fakturor... :))
4 SVAR 4
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Elektroniska fakturors referens - eEkonomi

Hej jag har inget direkt svar men en fråga eftersom jag själv inte använder autoinvoice ännu vilket jag gissar att du gör.

Sätter alltså inte eekonomi/autoinvoice någon slags OCR nummer även på EDI/elektroniska fakturor?

är intresserad av att veta - för att inte hamna i samma situation i framtiden 🙂
Highlighted

Re: Elektroniska fakturors referens - eEkonomi

Hej Chriskaffe,


När du skickar dina e-fakturor till dessa kommuner och landsting går den iväg från eEkonomi som en SVE-faktura, sedan görs den om så att den anpassas till det ekonomisystem som din kund har. Jag kan därför inte riktigt svara på hur det ser ut i dina kunders system när den kommer in till dem. Om vi dock skulle titta på hur fakturan ser ut när den går iväg från eEkonomi, om man tar ut kundfakturan som en pdf-fil ser man i rutan nere till höger att det visas i fallande ordning Förfallodatum - OCR/Meddelande - Bankgiro osv. Detta som även beskrivs i tråden Justering Fakturamall som jag såg att du hade varit inne i och ställt din fråga första gången. 


Enligt denna står "Anges vid betalning" mellan raden för OCR/Meddelande och Bankgiro. Det skulle kunna vara så att det misstolkas av dina kunder i detta läget och att de därför anger bankgiro vid betalning, men då är vi tillbaka till tråden Justering Fakturamall att vi får gå på hur många kunder som tycker att denna uppställning ställer till problem för dem och hur den önskvärt skulle se ut istället. I nuläget kanske du helt enkelt får kolla med dina kunder hur det ser ut för dem när fakturan kommer till dem och se om de har en text "Anges vid betalning" och då säga att det är OCR/Meddelande som helst anges och inte Bankgirot. 


- Skickar du e-fakturor till några andra kunder? Anger de också "fel" uppgifter som referens vid betalning?


Om det visas OCR eller Meddelande styrs utifrån Företagsinställningarna - Övriga uppgifter - om man har bockat i att du ska visa OCR på fakturautskrift kommer det att komma med ett OCR på kundfakturan. Om denna rutan inte är ifylld kommer det istället att stå Meddelande på fakturan. Meddelandet är då fakturanumret. 


Hoppas detta kan förtydliga lite gällande det hela. Återkoppla gärna om du har ytterligare funderingar.


Ha en fin dag!
/Theodor
Highlighted
CHAMPION

Re: Elektroniska fakturors referens - eEkonomi

Chriskaffe, en fundering jag har haft är om det är samma typ av kunder som gör detta fel. Eller rättare sagt, använder dessa kunder samma ekonomisystem? Vilket system är det?

Kanske lättare att förstå hur/var det går fel om dessa kunder kan skicka en bild till dig med hur det ser ut i deras ände, på deras skärmar? Om inte annat för att se om det är användarna hos kunderna som läser en bild fel eller om det är så att informationt ligger/visas i fel fält efter att fakturainformationen masserats av olika ekonomisystem?
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Elektroniska fakturors referens - eEkonomi

Oj...ja jag skriver fakturan som vanligt och så skall ni göra om den till elektronisk. Värmlands läns Landsting och ett sntsl kommuner som får dessa använder samtliga bg-numret som ref. Frågan går tillbaka till mig att felsöka. Jag blir så trött!! Jag får fortsätta som det är och betala till VISMA för tjänsten ...med dålig funktion. •Suck•