Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Fakturorna fastnar ofta i kundens spam-filter - eEkonomi

Fakturorna kommer inte fram till kunden som de borde - eftersom de sannolikt fastnar i deras spam-filer. Finns det något man jag / ni kan göra för att det inte ska hända. Skapar så mycket mer arbete - med betalningspåminnelser, extra kontroller, telefonsamtal och frustration..
6 SVAR 6
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vilken avsändaradress skickas fakturan ifrån, om det är er egen domän (det som står efter @) så behöver ni lägga till Vismas skickande epostserver som betrodd avsändare för den domänen (SPF). Detta görs i er DNS hos den som sköter hosting av er domän. De flesta hostingleverantörer låter er göra ändringen i ett webbgränssnitt.
KJHedin
MEDLEM

Hej, ser att det här är en äldre tråd men den är tyvärr fortfarande aktuell. För mig fastnar kanske var 8:e faktura i kundernas skräpfilter, vilket har orsakat en hel del frustrerande merjobb för mig. Min adress slutar på @gmail.com. När jag sedan sänder fakturan igen från mejlprogrammet i datorn så är det aldrig några problem. Jag har funderat på er långa ämnestext som också innehåller * , kan det vara en orsak? Jag hittar ingenstans där jag själv kan ändra på standardtexten till fakturamejlens ämnestext. Är det här ett välkänt problem så är det kanske dags att se över det för er del. Mvh/Johanna

Har ingen kännedom om effektiviteten av att ändra ämnesraden (det låter tveksamt), däremot kan jag som långväga IT-tekniker komplettera med att det är som Visma säger, detta är ett problem som Visma har svårt att göra något. Inom rimliga ramar.

Det troliga problemet är att många e-postservrar idag använder sig av SPF, en anti-spam-teknik som kontrollerar att e-posten är skickad av server som har rätt att skicka e-post för den avsändande domänen. Man måste göra inställningar på sitt webhotell, eller motsvarande, så att Vismas servrar listas som officiell källa för ens e-post.
Använder man sig av generella domäner, som gmail, så har man ingen möjlighet att göra detta. Med andra ord, har man en egen domän, hyfsad chans att komma runt detta problem. Använder man gmail.com, outloo.com, yahho.com osv så är det i princip kört att lösa det i ekonomisystemet.

 

Det man kan göra är att skriva ut fakturan som PDF-fil, spara ned på sin dator eller motsvarande och sedan e-posta den manuellt. Då kommer e-posten skickas via "rätt" servrar för den domän du använder, oavsett om det är din egen eller gmail.

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @KJHedin

Jag har visat din tråd för våra produktspecialister och fått information om att detta inte är något vi kommer att förändra i Visma eEkonomi i dagsläget.  En anledning till det är att vi inte kan styra över vad som hamnar i skräpposten hos mottagaren. 

Ett tips är att den som skickar fakturorna ändrar ämnesraden när man mejlar fakturorna från Visma eEkonomi. Jag hoppas att det kan hjälpa dig. 

 

Ha en fin dag och välkommen tillbaka till forumet. 

//Tinna

 

 

Hej och tack för svar!

Ja ok, men varför kan inte ni ändra standardtexten om det nu skulle underlätta för samtliga användare? Det handlar ju bara om att korta ner den och att ta bort *

Jag kommer hädanefter att ändra ämnestexten på varje mejl jag sänder iväg, onödigt arbete tycker jag - men kommer inte våga annat. 

Mvh/Johanna

Hej Johanna!

Jag förstår att du känner så och har pratat igen med våra produktspecialister. Du får gärna skicka in ett önskemål till våra utvecklare av Visma eEkonomi även om vi i dagsläget inte kommer att göra en förändring kring detta. 

 

I Visma eEkonomi finns det en knapp längst ned på sidopanelen som heter Feedback och förslag. Klickar du på den knappen kommer du till förslagssidan i Visma eEkonomi. Tryck sedan på den gröna knappen Lämna förslag. Du kommer då att länkas vidare till ett formulär där du kan lämna ditt önskemål.

 

 

Tack för att du hörde av dig och varmt välkommen tillbaka till forumet snart igen. 

//Tinna