Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fel period i RR-raportens föregående år

När man har ett föregående år som är längre än innevarande år, i detta fallet är det ett nystartat ftg med 13 månader i sitt första verksamhetsår.
I samband med årsbokslut för det 2a året, som är 12 månader långt genererades en resultatrapport med innevarande och föregående år, varvid föregående år endast blev 12 månader. Jämförelsen mellan åren blev därmed fel, det saknades de första konteringarna i år 1.

5 SVAR 5
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @gilbert-orthovelox

 

Tack för att du hör av dig med en fråga till oss och välkommen som ny forummedlem. 

 

Om det är startdatumet på det första året som är felaktigt så kan du redigera året och ändra till korrekt startdatum. Du hittar inställningarna för räkenskapsår under Inställningar - Räkenskapsår och IB. 
 

Vill du ändra på inställningarna för ett räkenskapsår markerar du det aktuella året och välj Redigera. Här kan du nu antingen förlänga året eller förkorta det första räkenskapsåret genom att ändra slutdatum. 


I ditt fall är jag osäker på om detta kommer att fungera och därför vill jag be dig att kontakta mina kunniga kollegor på supporten. 
 

Välkommen att kontakta supporten
//Tinna 
 

Hej

Du missuppfattar, jag behöver ingen hjälp. Det jag gör är att erbjuda VISMA min hjälp med att rätta ett fel.

Felet är att när man väljer ett jämförande år (alltså föregående år) så får man uppenbarligen endast 12 månader och INTE hela föregående år när föregående år är längre än 12 månader. Man kan lösa det på flera sätt men inte som du föreslår, man behöver programmera om rapportgeneratorn. Det är upp till VISMA (du i det här fallet) att ta förslaget vidare, det är INTE jag som ska gå till supporten.
Ha det så bra.

Hej @gilbert-orthovelox

 

Ja här blev det nog en missuppfattning, vi har kikat vidare på detta problem och har hittat en lösning som eventuellt passar dig. När du tar ut resultaträkningen och vill jämföra med föregående år som är längre än innevarande år som i detta fallet, måste du klicka på Välj annan period och sedan ditt innevarande år och därefter bocka i Visa föregående års värden. Då får du ut en rapport som jämför hela perioden för föregående period, som i ditt fall är på 13 månader.  Om man inte väljer en annan period så jämför rapporten endast föregående år på en 12 månaders period. Precis som du har fått i detta scenariot. 

 

Du är varmt välkommen tillbaka till forumet om du har fler frågor eller funderingar! 

 

Ha en fin dag!

// Anton

Hej
Nej det hjälpte inte, rapporten fångar inte transaktionerna från december 2020.
Se PP-filen som visar hur jag följde era instruktioner (kanske jag missförstod dem) och se resultatet.
(hur bifogar man en fil i den här miljön?    Får bli bilder istället 😁)
Oavsett om jag missförstod er eller inte, så bifogar jag ett förslag till en tydlig lösning.
gilbertorthovelox_0-1675432929150.png
gilbertorthovelox_1-1675432957820.png
gilbertorthovelox_2-1675433001442.png
gilbertorthovelox_4-1675433309568.png

 


 

Hej @gilbert-orthovelox 

 

Riktigt schyssta bilder, de där tar jag med mig vidare! Men här ser jag vad som har gått snett. 

 

Som du visar på bild två måste du klicka på Välj annan period och sedan välja innevarande år i rullistan som fälls ut. Det räcker inte med att sortera på Bokföringsdatum. Då försvinner även valet för att kunna sortera på bokföringsdatum eftersom du har valt en viss period. 

 

Men jag tar med mig bilderna till utvecklarna och våra produktspecialister. Sen får du också hemskt gärna lämna ett förbättringsförslag i Visma eEkonomi.Visma eekonomi önskemål.PNG

I Visma eEkonomi finns det en knapp längst ned på sidopanelen som heter Feedback och förslag. Klickar du på den knappen kommer du till förslagssidan i Visma eEkonomi. Tryck sedan på den gröna knappen Lämna förslag. Du kommer då att länkas vidare till ett formulär där du kan lämna ditt önskemål. 

 

Återkom om det fortfarande inte vill fungera eller om du har någon annan fundering. 🙂

Ha det fint! 

// Anton