Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Fel summa bokfört kvitto - korrigering - eEkonomi

Hej!
Jag har gjort inköp från utlandet och ser nu att summan jag skrev på bokföringen är lägre än det jag faktiskt betalade. Jag behöver korrigera detta! 
Bokföringen är fortfarande Preliminär Inköp mot kvitto, men jag tycks inte kunna ändra första kontot 1930, utan enbart andra kontot 4059. 
Jag har försökt göra en korrigeringsversion men jag förstår inte vad jag ska skriva där och vilka konton jag ska använda? 
Bokförda summan är 2 635,74 den korrekta är 2731,48

Använder Visma e-ekonomi och har enskild firma. 
1 SVAR 1
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej rpantzer,

Då du skriver att din verifikation fortfarande heter Preliminär Inköp mot kvitto så säger det mig att du har lagt in denna händelse under delen Kassa- och bankhändelser i ditt program.
Då hade jag valt att gå dit för att rätta det.
När du står under avsnittet Kassa- och bankhändelser så väljer du ditt företagskonto (1930) och dina bokförda händelser. Leta fram händelsen och klicka på raden så du ser knappen Ångra matchning.  Gör det så kommer händelsen sen att vara omatchad. Nu kan du då klicka på raden igen och  får alternativet att Ändra bankhändelse vilket innebär att du kan ändra det dragna belopp från 2635,74 kr till 2731,48 kr istället.
Spara detta och nu kan du Matcha händelsen på nytt mot Inköp mot kvitto och samma konto du valde första gången (4059).

Anledningen till att du inte kunde ändra beloppet på konto 1930 under Bokföring - Verifikationer kan du läsa om i Ändra preliminära verifikationer»

Återkom om du inte löser det.

Ha en fin dag!
/Cecilia