Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Viktorlang
MEDLEM

Forma faktura för uthyrning med antal och dagar.

Hej! 

Har startat en verksamhet där jag bland annat hyr ut ljud och ljus. Jag försöker lägga till de olika produkterna som hyrs ut i "artiklar" men märkte att det finns en begränsning i form av att det inte går att välja antal och dagar samtidigt om jag fattat det rätt? Exempelvis om jag hyr ut 10st likadana lampor med artikel-enhet "per dag" under 3 dagar behöver jag i fakturan lägga till 10st likadana rader med 3 dagar. Finns det någon lösning på detta, så att jag kan ha en rad med 10st som antal och 3 dagar? 

 

mvh

Viktor

1 SVAR 1
Tinne Lestrin
MODERATOR

Hej Viktor!

 

I dagsläget går det inte att lägga in en artikel med två olika enheter. Däremot kan jag göra om din fråga till en idé som vi kan ta vidare i teamet?

 

Det är svårt att ge konkreta förslag på hur du kan lägga upp fakturan utan att veta exakt hur din verksamhet ser ut. Om du har en kostnad för lamporna och en annan kostnad för uthyrning per dag kan du förslagsvis lägga upp en artikel för kostnaden för själva lamporna med ett á-pris, samt lägga upp en separat artikel för själva uthyrningskostnaden per dag. Då väljer du antalet lampor och antalet dagar på respektive artikel på fakturan. Då får du en rad för antalet lampor och en rad för antalet dagar. Se mitt exempel nedan.

 

 

Du får gärna återkomma om jag har missuppfattat din fråga och förklara hur det fungerar i din verksamhet.

 

Om någon annan av våra användare har ett bra förslag på hur fakturan kan ställas upp eller vill dela med sig av sina erfarenheter om detta så är ni mer än välkomna att hoppa in i tråden!

 

/Tinne