Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Förslagskonto leverantörsfakturor - eEkonomi

När jag registrerar en leverantörsfaktura kommer i regel konton upp som användes vid förra registreringen. För vissa leverantörer är det här direkt olämpligt, t.ex. i de fall det handlar om fakturor från kreditkortsgivare så är inköpen mellan dom olika tillfällena aldrig samma.

Som det är idag har vi tio anställda som får månadsfakturor på allt dom har handlat med betalkort, det resulterar i bokföringsrader på cirka 20 rader per kort som för varje tillfälle är unika. Idag måste jag sitta och manuellt radera alla förslagskonton som kommer upp vilket tar onödig tid.

Jag skulle därför vilja föreslå att det på en leverantör ska gå att bocka för om förslagskonton inte ska användas. Det skulle underlätta väldigt mycket.
7 SVAR 7
Lars R
MEDLEM

Utmärkt förslag! För mig fungerar det aldrig med att konton dyker upp. Om jag klickar på att jag vill använda samma konto som senast så bokförs hela fakturabeloppet inkl moms på det kontot. Helt idiotiskt!
Har aldrig fått någon förklaring på hur man har tänkt.
Det fungerar bara för sådana fakturor som är momsfria, exv banktjänster. 
Pacsac
CHAMPION

Mycket bra att tidigare konto kommer upp som förslag på 98% av alla mina leverantörsfakturor MEN några, speciellt kortfakturor, är det bara jobbigt.

Se tidigare önskemål om att kunna välja bort detta: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/grrrrrrrrrrrrrrrrr-2aycuy4qv24gl


Jag blir väldigt förvånad. Visst fungerar det likadant hos dig, dvs om du klickar på att du vill använda det föreslagna kontot så bokförs hela beloppet inkl moms, vilket är helt oppåt väggarna

nej, det har jag aldrig sett/varit med om
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Lars och Thomas,

Jag rekommenderar att ni följer och håller med i  den forumtråden som Pacsac har hänvisat till i sitt inlägg.
På så sätt har vi enbart en tråd att hålla koll på gällande detta önskemål.

Tack för att ni tog er tid att skriva i vårt forum.

/Cecilia

För mig är det  här med trådar fullkomligt omöjligt att hålla reda på. Hur ska jag veta vilka trådar som finns i ett visst ämne? Eftersom det finns så många olika ämnen som diskuteras förstår jag att det är viktigt att samla ihop dem i trådar. Men hjälp gärna mig och förmodligen många, många fler att hitta rätt tråd. Hur gör man? 
Om jag söker med några sökord så dyker en enorm lista med inlägg upp. För mig är det omöjligt att hitta tråden i detta virrvarr.
Finns det en instruktion nånstans?
Sofia Johansson
ANSTÄLLD

Hej Lars!

För att enklast slippa leta i det virrvarr av trådar som finns vill jag tips om Följ-funktionen. Det är en knapp som finns i varje inlägg som ligger precis till höger om själva inläggets huvudtext.
Då får ni uppdateringar så fort något händer i tråden.

Ha det gott!
/Sofia