Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Göra momsredovisning för tidigare år - eEkonomi

Hej,
Jag har nyligen gått över från Visma AktieBolag till Visma eEkonomi och har nu all bokföring från och med 2017 i Visma eEkonomi. Nu har jag för avsikt att också föra in tidigare års bokföring från Visma AktieBolag

Med nya kunskaper om bokföring och med ett förhållandevis begränsat antal verifikationer, så vill jag föra in tidigare års verifikationer manuellt.

Jag skapade i inverterad kronologisk ordning de nya räkenskapsåren tillbaka till 2014. Efter att ha fört in dessa verifikationer inser jag dock att jag kan inte göra en momsredovisning (Bokföring => Momsredovisning => Ny momsredovisning) för denna period då interfacet endast tillåter momsperioder efter senaste skapade (April-Juni 2018).

Hur kommer jag runt detta?

M v h
3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Okej, de första fem sidorna sökresultat gav ingen klarhet i frågan, men då posten hade gjorts dök 
https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/skapa-en-momsredovisning-for-tidigare-ar upp som relaterad länk som hävdar,

"I Visma eEkonomi kan du ej skapa momsredovisningar bakåt i tiden",

[1]
Man har alltså valt att INTE stödja detta, men vad vore problemet med att göra det? Låter som en omotiverad begränsning. 

[2]
Kan jag annars,
 * Exportera all min nuvarande bokföring
 * Börja om företaget, 
 * Ange första moms period till 2014
 * Importera all min nuvarande bokföring?     

[3]
Vad för ytterligare problematik bör jag förvänta mig om jag vill föra in äldre bokföring i Visma eEkonomi?

M v h

Ribomation
NY MEDLEM

Grundproblemet är att momsredovisnings-rapporten också bokför omföring av momsen (för senare betalning). Eftersom du (av lagtekniska skäl) inte får ändra i "äldre" bokföring, så går det inte att göra dylik rapport.

Detta har diskuterats i andra diskussionstrådar här på forumet och kokar ned till önskemålet att kunna ta ut en momsredovisningsrapport UTAN att bokföra omkontering av momskontona.

För egen del, har jag haft likartat trassel med denna rapport och kör momsredovisningen helt manuellt - TYVÄRR.

Bra om flera trycker på Visma och får dem att fixa till denna i sammanhanget tämligen triviala ändring, dvs möjligheten att ta ut en momsredovisningsrapport för önskad period och välja bort automatisk omkontering av momskontona.
Bertil73
NY MEDLEM

Eftersom man som grundregel inte får ändra i bokföring, så skulle jag säga att det du försöker göra inte är tillåtet. Även om du försöker göra exakt som det redan var gjort.

Bättre vore att exportera den gamla bokföringen och importera den, oavsett hur få transaktioner det handlar om.