Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hantera kvarvarande belopp från föregående faktura - eEkonomi

Jag har dubbelbetalat en faktura om 740 kr och har alltså detta belopp till godo hos leverantör. Betalningen har i bankhändelser matchats mot en egen kontering på konto 1684 Kortfristiga fordringar hos leverantörer. Ny faktura från leverantör är på 710 kr, men netto att betala är 0 kr eftersom 710 kr är kvarvarande belopp från föregående faktura. Jag har registrerat den nya leverantörsfakturan med totalbelopp och moms, men hur gör jag 1) för att inte det skall gå iväg 710 kr till leverantören då jag har koppling till min bank och 2) för att delkvitta mot de 740 kr på konto 1684?
1 SVAR 1
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej lars C,

Om man har bankoppling och inte vill att en leverantörsfaktura man lägger in i eEkonomi ej ska gå iväg till banken kan man under Inköp - Leverantörer välja den leverantören och sen redigera.
Bockar du i rutan Autogiro uppe till höger under avsnittet Betalningsuppgifter så går ej fakturor skapade efter detta iväg till bank.
Har jag förstått dig rätt så har du redan skapat fakturan och får då eventuellt ej godkänna den för betalning hos banken.

Gå sen till Inställningar - Företagsinställningar - fliken Bokföringsuppgifter och under Bokföringsinställningar bockar du in rutan Använd manuell betalning av fakturor.

Sen för att kunna bokföra denna faktura som betald får du gå till Bokföring - Verifikationer - Ny verifikation.
Fyll i datum och beskrivning, hämta sedan konto 2440 - leverantörsskulder och ett fält med faktura kommer fram, där kan du hämta din leverantörsfaktura i rullisten. När du har gjort det kommer beloppet (710 kr) på fakturan att fyllas i automatiskt.
Sen på nästa konto rad väljer du då konto 1684 och motkonterar med det. Välj Bokför.

När du är klar med detta, glöm ej att gå tillbaka in på denna leverantör och bocka ur rutan Autogiro så att nästa gång du lägger in en faktura till dem så går den vidare till bank.


Ha en fin dag!
/Cecilia