Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Historik för låsning av bokföring

Hej jag bokför mitt första räkenskapsår och har tidigare ej haft koll på regler kring tider för låsning av bokföringen. Jag trott att perioderna varit låsta, men är nu osäker huruvida så var fallet under de första månaderna.

Jag har inte gjort någon korrigering av de tidigare månaderna, men om de inte varit låst förstår jag det som att posterna inte har registerats.

Jag är osäker på om jag låst perioder vid rätt tidpunkt, finns det historik för när bokföringens olika perioder har låsts som jag kan kontrollera mot ?

Och om period ej låst inom tid, finns det några riktlinjer på påföljder kring detta? Har inte lyckats hitta något efter googling.

 

 

Den här frågans innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 2022-12-19.

1 SVAR 1
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Mattias,

I eEkonomi har du något under Bokföring - Utskrifter som heter Behandlingshistorik. Där registreras det mesta du gör i ditt program.
Om du går in under Inställningar - Företagsinställningar - Bokföringsuppgifter och låser ditt år/din period så syns det i behandlingshistoriken på det datum som du utför handlingen.
Det fungerar likadant om du låser ett helt räkenskapsår under Inställningar - Räkenskapsår och IB.

Riktlinjerna för om du inte låser i tid har jag besvarat dig om i forumtråden Låsning av bokföring

Vad konsekvenserna blir vet jag faktiskt inte, hittade inte heller nåt på det. Ta gärna kontakt med Bokföringsnämnden och hör med dem. 

/Cecilia