Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Hur bokför jag kortbetalningar och swish?

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-07-10 11:50 )

Jag har tidigare haft Visma och upptäcker nu att det är mycket förändringar i systemet. En hel del otydligare än senast så jag behöver lite vägledning.

Jag skickar till största delen ut fakturor till kunderna. De kan betala via BG eller med swish (swishnummer kopplat till företagskontot). När kunderna får en faktura och väljer att betala med swish så kan jag väl bara bocka i att fakturan är betald - frid och fröjd?

Ska även starta ett utbud av webbkurser vilka kan betalas med bankkort så det går direkt in på kontot utan att jag skickar ut något. Hur genomför jag den bokföringen? Behöver jag skriva i kunden som vid fakturor eller bokför jag som om det är en kontant betalning/överföring? Något annat sätt?

Om kunderna istället väljer att betala med swish så jag sen kan koppla in dem manuellt på webbkursen, hur bokför jag då?

Om jag säljer annat med swish som betalar "på plats", hur och var bokför jag?

Är medveten om att swish inte räknas som en verifikation i den bemärkelsen att jag måste skicka ut kvitto till kunden (om jag förstått rätt). Men jag har inte kopplat hur saker och ting ska bokföras. Jag vill gärna erbjuda olika betalningslösningar.

Tack & bock på förhand!

2 SVAR 2
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Hur bokför jag kortbetalningar och swish? - eEkonomi

Kan lägga till att jag inte har en butik utan säljer mest bara tjänster, eventuellt någon produkt samt böcker framöver men då direkt till personen eller skickas med post. Kortbetalning avser i så fall bara i de fall de köper en webbkurs och betalar genom det systemet.

Det blir förmodligen så att jag får utbetalningen för webbkurserna som är betalda med kort i en klumpsumma en gång per månad. Är det annorlunda hur jag bokför då, till skillnad från om jag fick in pengar på kontot för varje kund?

/Pernilla P
Highlighted
ANSTÄLLD

Re: Hur bokför jag kortbetalningar och swish? - eEkonomi

Hej!

1. Helt korrekt, det är bara att ställa ut en vanlig faktura och boka den som betald när så sker via swish eller annan betalmetod. Under Företagsinställningar - Grunduppgifter kan du skriva in det swish-numret du vill ska visas på fakturan.

2. De direktbetalningar du har kan du hantera som Betalningsbekräftelser.

/Karl