Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur gör man när man byter handläggare och dator för programmet, måste man köpa en ny licens?

hur gör man när man byter matrikelansvarig i en förening, måste man köpa en ny licens eller kan man avinstallera på en dator och installera på en annan?
1 SVAR 1
Jesper Fogelström
ANSTÄLLD

Hej Jutas!

Ni behöver inte köpa en ny licens, du är inne på rätt linje att du kan installera visma förening på en ny dator. Det du behöver göra på den datorn där ni nu har förening är att ta en säkerhetskopia via Arkiv - Säkerhetskopiering- Aktiv förening. Spara ned kopian på ett usb minne och flytta sedan usb minnet till den nya datorn där du installerat förening på nytt. För att läsa in kopian i förening så går du via Arkiv - Säkerhetskopiering - Installera från säkerhetskopia. När du gjort detta så kan ni köra vidare med programmet och er förening.

Missade att notera att du gärna få ta en systemsäkerhetskopia också via Arkiv - Säkerhetskopiering - Systemsäkerhetskopia, detta betyder att du då får med dig egenskapade rapporter och mallar om du skapat det i förening på den datorn ni kört förening på. För att läsa in systemsäkerhetskopian går du via Arkiv - Säkerhetskopiering - Återställ systemsäkerhetskopia.

Tack på förhand!