Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

AnnaCarina
MEDLEM

Hur skapas OCR på kundfakturor?

Jag är kassör i en ideell förening och ska försöka få in medlemsavgifter så enkelt som möjligt. Så jag skickade ut en drös fakturor och har fått svar genom inbetalningar. Det är bara det att i två fall kan jag se på kontoutdraget att medlemsavgiften betalats men inte av vem. Däremot finns det ett OCR-nummer.

Jag kan inte hitta något OCR-nummer på fakturan. Jag har frågat banken, men de säger att jag måste gå in på ett bankkontor för att fråga om detta. Det förefaller som slöseri med både min min och bankens tid. Så jag undrar hur OCR-numret kan leda mig till vem som betalat avgiften? Vore mycket tacksam för svar.

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @AnnaCarina 

 

Tack för att du kontaktar oss och varmt välkommen som ny forummedlem. 

 

Vi ska självklart hjälpa till så mycket som möjligt från vår sida. 

 

Gå in under Företagsinställningarna genom att välja Inställningar - Företagsinställningar - Övriga uppgifter i menyn. 
Kontrollera så du har markerat rutan "Visa OCR på fakturautskrift" om du har ett aktivt OCR-avtal med din bank. Numret som ska anges vid betalning visas då vid texten OCR på din kundfaktura. Om rutan inte är markerad visas numret som ska anges vid betalning istället vid texten Meddelande. OCR-numret i Visma eEkonomi Pro är uppbyggt av fakturanumret, en längdsiffra (som visar hur långt OCR-numret ska vara) och en kontrollsiffra.

Som programmet ser ut idag kan du inte söka efter OCR-nummer i ditt fakturaregister. Om dina medlemmar har angett OCR på betalningen bör det dock synas på fakturorna. Det du kan göra är att kontrollera hur det ser ut under Försäljning - Kundfakturor på dina obetalda fakturor genom att förhandsgranska dem. 

 

Om OCR faktiskt inte syns på fakturan trots att du angivit det under företagsinställningar är du välkommen att kontakta vår kunniga support så hjälps vi åt. 

 

Välkommen att kontakta supporten

/Tinna