Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Inbetalning från huvudman utan faktura VAT Periodisk sammanställning

Hej! Jag får provisions inbetalningar från Tyskland utan att fakturera. Då jag skall göra min moms redovisning och periodisk sammanställning finns inte detta VAT nr registrerat utan de ligger bara under momskod 39. Finns det något sätt att bokföra denna inbetalning med VAT nr så dem finns med i min periodiska sammanställning?   MVH Helena     
2 SVAR 2
Highlighted
CONTENT PRODUCER

Re: Inbetalning från huvudman utan faktura VAT Periodisk sammanställning

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2019-11-27 16:14 )

Hej Helena!

 

Jag har testat fram och tillbaka hos mig och den periodiska sammanställningen går enbart att skapa när du har bokfört en faktura till en kund i utlandet, som det finns ett registrerat VAT-nummer på.

 

Min tanke var först att du skulle kunna skapa samma sak via en manuell verifikation men det går inte, utan det måste vara en faktisk faktura till en registrerad kund med VAT-nummer.

 

Jag tänker att du får skapa en fiktiv faktura för detta. När du har fått inbetalningen så skapar du upp en faktura under Försäljning - Kundfakturor.

Se till att kunden registreras med rätt land och ett korrekt VAT-nummer. Du kan sedan ta ut en fil för periodisk sammanställning och matcha betalningen under Kassa- och bankhändelser mot fakturan du skapat, så att den registreras som betald och inte ligger kvar och skvalpar.

 

Bra att tänka på är att dessa fiktiva fakturor kommer "sno" nummer i nummerserien. Är det inget problem - så kör. Om det skapar problem får du istället bokföra betalningen via Kassa- och bankhändelser och göra den periodiska sammanställningen manuellt på Skatteverket.

 

Ha det fint!

/Moa 

Highlighted
NY MEDLEM

Re: Inbetalning från huvudman utan faktura VAT Periodisk sammanställning

Tusen tack för ditt svar.
Jag misstänkte att detta var lösningen på problemet. 

MVH Helena