Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföra inköp av alkohol till kundevent

Vi kör återkommande kund- eller säljevent bestående av 3-4 föredrag och mingel. Vid dessa tillfällen bjuder vi på enklare tilltugg och öl/vin. Vi funderar nu på att köpa in öl med egna etiketter. Då är minsta order ca 1000 flaskor, mycket mer än vi gör av med under ett event.

Vad gäller när man har en sådan här mix av alkohol och marknadsmaterial? Hade det varit pennor, kepsar eller jackor hade det ju inte varit några problem men vi har fått indikationer om att det kan bli problematiskt att bokföra, inte minst på grund av mängden. Vad gäller i det här läget?

 

 

Den här frågans innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 2022-12-27.

2 SVAR 2
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag utgår från AB;

AB betalar som vanligt och kostnadsför.. Nästa bedömning som görs vid kostnadföring är vad som är skattemässigt avdragsgillt för AB och då läser man på om avdragsregler vid represenation så får man bra vägledning.
Är man osäker så bokför man för säkerhets skull allt alkoholhaltigt som skattemässigt ej avdragsgillt till dess man övertygat sig själv vad som gäller

Mikael Pettersson
Fd medlem
Inte tillämpbar

Komplettering till tidigare svar:

Sedan talar du om stora mängder; blir det orimligt stora mängder per deltagare kanske någon har åtnjutit någon form av skattepliktig förmån och då finns det klara regler även för det men så mycket per deltagare avses kanske inte?
Alltså avsevärt mer än vad som kan anses möjligt att konsumera vid ett tillfälle.

Mikael