Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Intäkt - eEkonomi

Jag ska bokföra en mängd betalda fakturor och swish inbetalningar för 2017. Jag har aldrig gjort det innan och undrar var jag gör det.
1 SVAR 1
Highlighted
ANSTÄLLD

Re: Intäkt - eEkonomi

Hej Karin,

Har ni skapat dessa fakturor i ert program eller är det endast betalningen som ska bokföras?

Finns fakturan i programmet som en obetald kundfaktura så är det jätteviktigt att man hämtar fakturan när betalningen bokförs.
Sen kan man i sin tur bokföra betalningen på flera olika ställen i programmet.
Absolut lättast är att om fakturan finns i ditt program så går du till Försäljning - Kundfakturor - Obetalda kundfakturor - klickar på raden för fakturan och du får då fram knappen Åtgärder, under den har du alternativet Inbetalning.
Här får du möjlighet att välja vilket datum betalningen har skett, till vilket konto och om den har fullbetalats eller delbetalas och klickar sedan på Bokför.

Om du däremot känner dig mer bekväm med att arbete med menyn Kassa- och bankhändelser så går det lika bara att hantera det där.
Under kassa- och bankhändelser får du här klicka på Ny bankhändelse och lägga in din händelse med datum och belopp. Därefter behöver Matcha beloppet till en bokföringshändelse.
När man har valt att klicka på Matcha så väljer du Inbetalning från kundfaktura och om fakturan då finns upplagd i programmet så får du välja vilken faktura betalningen gäller i en rullist och sen Bokför.

Är det så att alla dessa betalningar har skett via Swish så rekommendera vi att man då ställer in betalningsvillkor kortbetalning på kunden och hur du gör det kan du läsa mer om i »Registrera inbetalning via kortbetalning


Hoppas att du fick svar på dina frågor.

Ha en fin dag!
/Cecilia