Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Kan inte momsredovis på grund av att tidigare års momsredovisning inte är bokförd

Vi har stött på ett problem i visma med momsredovisningen. Det är så att vi håller på och gör årsbokslut. Nu visar det sig att vi aldrig bokförde momsredovisningen för föregående år. Det betyder att vi inte kan välja momsredovisningen för nuvarande år eftersom visma vill att man klickar på "bokför" momsredovisningen för det föregående året innan vi kan välja momsredovisningen för i år.

 

Förslaget är att man låser upp bokföringen för det året och bokför momsen. Det känns lite olustigt då visma varnar för att det strider mot bokföringslagen. Finns det något sätt att kunna använda momsredovisningsfunktionen trots att föregående års momsredovisning inte är bokförd? Vi vill helst inte låsa upp och ändra ett gammalt år.

 

Tack på förhand

1 SVAR 1
Moa Lundberg
CONTENT PRODUCER

Hej!
 

Nej - ni kommer ej runt det på annat vis än att låsa upp och göra momsredovisningen för föregående period. Funktionen i programmet förutsätter att alla momsredovisningar görs i tur och ordning. Om ni inte låser upp och gör momsredovisningen innebär det således, precis som du skriver, att det inte kommer fungera att göra momsredovisningar vi funktionen framåt utan dessa får i sådana fall hanteras manuellt.

 

Att låsa upp och göra om momsredovisningen är i detta fallet den bästa lösningen.

 

Mvh

Moa