Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

almberg1972
NY MEDLEM

Kassa och bankhändelser - hur matchar jag inbetalningar

Hej, jag är inne i Kassa och bankhändelser - hur matchar jag inbetalningar från kunder där? (inbetald faktura från kund)

 

Den har angett bankgironummer som min faktura har betalats till. 

 

Det går inte att lägga till bankhändelse. Och jag vet inte vilken bokföringshändelse som jag ska välja? Är det övrig inbetalning? 

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @almberg1972 
 

Välkommen som ny forummedlem. 


För att fakturan ska bli registrerad som betald måste den matchas mot en betalning eller kreditfaktura. De bankhändelser som programmet med säkerhet kan stämma av mot kund- och leverantörsfakturor bokförs direkt och visas under Periodens bankhändelser. Ser du händelsen där?
 

Programmet använder OCR-nummer, betalt belopp och förfallodatum för att matcha fakturor mot betalningar. När både OCR -nummer och beloppet stämmer med fakturauppgifterna bokförs transaktionen automatiskt. Om det inte stämmer till 100 % föreslås en matchning som du får bekräfta eller ändra.

 

Matchning sker oavsett om du har bankkoppling med automatisk hämtning av kontoutdraget, kopierar och klistrar in kontoutdraget från din internetbank eller registrerar bankhändelser manuellt.

 

I de flesta fall klarar programmet att matcha inbetalningar för fakturor, men om en kund t.ex. har avrundat beloppet eller delbetalat en faktura får du matcha bankhändelsen manuellt. I hjälpaavsnittet Matcha inbetalning manuellt hittar du exempel och tips på hur du matchar och bokför några vanligt förekommande händelser.

 

Vill du att vi ska koppla upp och visa dig i ditt program är du alltid välkommen att ringa vår kunniga support

 

Ha en fin dag

/Tinna