Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Klumpinsättningar av kundfakturor på banken - eEkonomi

Hej,
bankgiroinsättningar kan innehålla flera kundfakturor och denna insättning syns på Kassa&bankhändelser men det går inte att matcha insättningen mot flera fakturor. Det man gör nu är att man gör ett verifikat av varje inbetald faktura som ligger under samma insättning på banken. 
Det blir mer administration och klickande än vanligt och där försvinner väldigt mycket av det enkla som Eekonomi ska handla om. 
Kommer man i framtidens Eekonomi som man kunnat i alla år i Compact att boka flera insättningar samt utbetalningar under en och samma verifikation?
1 SVAR 1
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej,

Har man en stor insättning under kassa- och bankhändelser går det alldeles utmärkt att matcha detta mot flera kund- och leverantörsfakturor.
Skillnaden blir att programmet inte själv kommer föreslå vilken faktura det ska matchas mot då beloppet inte kommer stämma överens med en händelse.

Man får då välja att Matcha - som bokföringshändelse väljer du Inbetalning av kundfaktura och sen väljer du faktura i rullmenyn. När man har valt den första så dubbelkollar du betalt belopp och sen klickar man längst ned på knappen Ny bokföringshändelse och kan fortsätta sitt urval i menyerna högst upp. 
Så här fortsätter du tills hela beloppet är avstämt och då väljer man Bokför.

Då du skriver att det är en bankgiroinbetalning som du får i klump så tänker jag att ni kanske kan lösa detta problemet genom att Importera en återrapporteringsfil och på så sätt få de transaktioner som ingår i klumpsumman specificerade.


Ha en bra dag!

/Cecilia