Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Fatima
NY MEDLEM

Konton för ingående balanser? - eEkonomi

Hej!

Jag är relativt ny användare av tjänsten och håller på attflytta över bokföringen från en ekonomisk förening. Det är en bokföringskonsultsom skött den tidigare och nu behöver jag lägga in ingående balanser. Jag hardock svårt att förstå vilka konton jag ska använda för dessa poster. Kan jag fålite vägledning?

1.      Först och främst saknar jag ett konto för Egetkapital? Går det inte att lägga in i ingående balans? Jag är osäker på hur viska balansera upp det som fanns på bankkontot vid årets början, som jag villlägga på kontot 1930. Tänker att en del av det behöver hamna på Eget kapital(eller tänker jag fel?)

2.     Vi har tidigare använt kontot 1445 Avräkning förskatter och avgifter. Kan det passa på ”2731 - Avräkning lagstadgade socialaavgifter” Eller har ni annat förslag?

3.     Det som vi tidigare haft på 2480 Momsredovisningskonto, vilket konto är lämpligt för det?

4.      Jag undrar också om en deposition som vi harinnestående som ska betalas tillbaka om några månader till en hyresgäst. Kanden passa på ”2499 - Andra övriga kortfristiga skulder”? Eller har ni någotannat förslag?

Tacksam för svar!
1 SVAR 1
Annica
NY MEDLEM

Re: Konton för ingående balanser? - eEkonomi

Eget kaital lägger du lämpligen på 2010.
Om du med Avräkning skatter och avgifter menar Skattekontot hos Skattevetket ät det 1630 som gäller. 2731 är för arbetsgivaravgifter från löneutbetalning en tills arbetsgivardeklarationen görs.
2650 använder du för momsskulden fram tills momsdeklarationen görs.
2890 skulle jag föreslå för depositionen

lycka till!