Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Kreditera och debitera en Payson-faktura

Jag har råkat kreditera en del av en faktura som ursprungligen var betald med Payson. Då blev bokföringen kredit på konto 1928 Kortbetalningar, Paysondirekt. Det visade sig att detta var en felaktig kreditering. Jag försöker därför debitera konto 1928 genom att "Kopiera" samma del av den ursprungliga fakturan som jag krediterade, men då visar det sig att den debetfakturan - "Kopian" - bokförs på konto 1510. Hur är det meningen att jag ska kunna korrigera denna bokföring?

Mitt förslag: När man kopierar en faktura som ursprungligen var betald med Paysondirekt bör denna kopia bokföras på konto 1928 som den ursprungliga fakturan var bokförd på.
1 SVAR 1
My Janhall
ANSTÄLLD

Hej terapeutenAB, 

Genom att kopiera en kundfaktura så skapas en likadan kundfaktura, som då också behandlas som en vanilig kundfaktura skulle gjorts. Den främsta tanken med kopiering i programmet är att man ska kunna kopiera fakturors upplägg så man slipper göra hela fakturan från början.

När man har faktureringsmetoden som bokföringsmetod så bokförs kundfakturan på 1510  - kundfodringar och hamnar sedan på företagskontot eller i ditt fall Paysonkontot först när betalningen registreras. Detta kan dock skilja sig beroende på vilket betalningsvillkor man har på kunden så för att jag ska kunna besvara din fråga så behöver jag lite mer information 🙂


Hur såg den ursprungliga fakturans verifikation ut från början? Om du kollar under FörsäljningKundfakturorKlicka på kundfakturan så ser du konteringen. 
Finns det några Relaterade verifikationer när du kollar på kundfakturan?
Vad har du för betalningsvillkor på kunden? Det ser du under FörsäljningKunder - klicka på kunden - Redigera
Har du nyligen bytt bokföringsmetod? Om du kollar under InställningarRäkenskapsår och IB - klicka på ditt räkenskapsår - Redigera

Besvara gärna mina frågor så fortsätter vi kika på det så vi kan lösa din fundering. 

Ha en fin dag! 
/My