Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Likvidation av inaktivt handelsbolag - eEkonomi

Hej!

Vi står inför likvidation av vårt handelsbolag, som inte varit aktivt på över ett år. Alla skulder är betalda och allt är bokfört enligt konstens regler. Dock så står det att vi i balansräkningen har nettotillgångar på ca 9000kr kvar, trots att vi i verkligheten inte har några fordringar eller likvida medel kvar. Hur kan detta komma sig och var bör man börja nysta?
4 SVAR 4
Adelina Aliu
ANSTÄLLD

Hej!

När du tar ut en balansräkning kan du få ut så att du ser bokföringskontona, då är det enklare att kontrollera på vilket eller vilka konton tillgångarna är bokförda mot. 
Balansräkningen får du ut under Bokföring - Utskrifter - Balansräkning, klicka på Ny utskrift, markera rutan Visa konton 

Ni har eventuellt glömt att bokföra bort tillgångarna från något konto och därför visas det i balansräkningen.

Hör av dig om du har ytterligare frågor!

/Adelina 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Ja jo det vet jag, men det kontot som innehåller de kvarvarande tillgångarna är skatteskuldskontot. Efter att man dragit av bokförda skatteskulder från dessa så blir det ändå ett överskott på några tusen, men vi har ingen fordran på återbetalning från skatteverket.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag har tittat nu, och tror att felet ligger i att vi har haft en del räntekostnader och förseningsavgifter på skattekontot. För dessa har vi endast bokfört en kreditering av företagskontot och en debetering av 8314 räntekostnader på skattekontot. Vi måste väl även lägga in skulden när den uppstod, och hur gör man det?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Om jag förstått dig rätt så vill du bokföra när själva skatteskulden uppkom?

Ditt svar finns i följande forumtråd - Betalningskrav från Skatteverket.

Återkom gärna om det dyker upp fler funderingar.

/Hanna